tiistai 26. toukokuuta 2015

Sushibowl

Kiitos sosiaaliselle medialle hyvistä ruokaideoista - niitä ei koskaan voi olla liikaa! Vaikka en mikään masterchef olekaan niin parhaat on laitettava vaan jakoon. Tästä ruuasta voisi mun puolesta tulla seuraava some-hitti, niin on helppoa, hyvää ja terveellistä! Jos siis mietit juuri että mitä tänään syötäisiin, kokeileppa tätä! 

Kunnia sinne minne kunnia kuuluu, eli kiitokset alkuperäisestä reseptistä Nata White Trashille. Nata nimesi tämän ruuan sushisalaatiksi, mutta mun mielestä sushibowl on parempi nimitys. Salaatiksi tässä on kuitenkin melko paljon riisiä ja minä nyt muutenkin tykkään noista bowleista. ;)

En ole koskaan kokeillut sushin valmistamista, koska se on varsin hankalassa maineessa. Tämän ruuan löydettyäni, tuskin tulen sitä kokeilmaankaan, koska why bother? Tässä annoksessa nimittäin on kyse sushista ilman kaikkea sitä kovaa työtä! Mun keittiössä pätee samat valtit kuin juoksutreeneissä: mielellään niin simppeliä että ohjeen muistaa ulkoa. Tässä annoksessa on vaikea mennä pieleen.



Tarvitset:

- sushiriisiä
- riisiviinietikkaa
- ripaus suolaa
- wasabia (jos tykkäät - itse en käytä)
- sushi-inkivääriä (jos tykkäät - itse en käytä)
- soijaa
- lohta tai muuta kalaa
- vihanneksia, kuten kurkkua, avocadoa, porkkanaa tms.
- seesaminsiemeniä koristeeksi (ei oo pakollista tämäkään)
- tuorejuustoa nokare, on aika kiva lisä!
- ja / tai mitä vaan muuta tykkäät sushissasi syödä

Valmistus:

Keitä sushiriisi ohjeen mukaan (kesto yhteensä noin 30 min) ja lisää kypsän riisin sekaan loraus riisiviinietikkaa ja ripaus suolaa (tuo riisiviinietikka tuo riisiin sen sushille ominaisen maun). Annostele riisi lautasille ja anna sen jonkin aikaa jäähtyä - joko ihan kylmäksi tai sitten vähän vain haaleammaksi, itse tykkään jälkimmäisestä.

Viipaloi valitsemasi vihannekset ja heitä ne riisin kaveriksi lautaselle. Käytä lohi pannulla, ihan vaan joitakin sekunteja, niin että pinta vähän paistuu. Aseta lohi annoksen päälle ja ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi. Ja valmista tuli!

Laita soija ja wasabi tarjolle pöytään, josta jokainen voi oman makunsa mukaan niitä annostella. Ja jos sulla on tuorejuustoa tai jotain muuta kivaa pientä extraa, niin tarjolle vaan nekin!



Valmistin tätä ensimmäistä kertaa täällä Lontoossa kun oltiin kutsuttu tyyppejä meille uuteen kotiin kylään. Ja hyvin meni! :) Ensimmäisellä valmistuskerralla epäilytti sekä tuo sushiriisin valmistus (se on jostain syystä hankalan maineessa ollut mulle) sekä raaka lohi. Kyllähän sitä raakaa lohta tulee jatkuvasti sushin päällisenä syötyä, mutta en ole koskaan itse ymmärtänyt lohta paistaessani, että ei ole mitään tarvetta paistaa sitä läpikypsäksi. 

Sushiriisi paljastui ihan helpoksi tapaukseksi, kunhan vain seurasi yksinkertaista ohjetta pakkauksen kyljestä ja lohi paljastui kertakaikkisen herkulliseksi noin raakana! Vaikutti olevan ihan menestys vieraidenkin keskuudessa, eikä helppouden takia emännänkään tarvinnut koko iltaa keittiössä hyöriä. Myöhemmin ollaan kokeiltu tätä tavallisellakin riisillä, ja sen kokeilun perusteella suosittelen itse kyllä tuota sushiriisiä, mutta toki se ei pakollista ole.

Kyllä tämä ainakin meikäläisen keittiössä pääsi vakiomenuun! 

Ja eikun syömään!


2 kommenttia:

  1. Onko tuo lohi maustettua vai ihan plane?
    Pitää kyllä kokeilla Norjan lohesta. Ihan vesi tulee kielelle tuosta kuvastakin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan maustamatonta, soija riittää hyvin mausteeksi! :)

      Poista