maanantai 20. kesäkuuta 2016

Heinäkuussa juoksen maalla!

Otsikko sen jo kertoo! Parin viikon päästä kerätään kaikki kimpsut ja kampsut ja tullaan ainakin pariksi kuukaudeksi Suomeen. :) Ah, mä oon niiiin innoissani kun pääsen Suomeen parhaiksi kesäkuukausiksi (toivotaan että hyviä kelejä riittää vielä heinä-elokuullekin, eikä kaikki ole käytetty nyt touko-kesäkuussa). Mulla on vaikka mitä kesäsuunnitelmia, joihin kuuluu mm. festarit, ystävät ja sporttailu. Toivon mukaan myös aurinko. :) Ja siis kalenterissa on myös juoksua mukana! 

Sain tuossa jokin aika sitten erittäin ilahduttavaa postia, kun minut kutsuttiin mukaan juoksemaan Tampere Countryside Maratonille. Minä olen maalaistyttö aina ja ikuisesti, vaikka miten isossa kaupungissa välillä asustelisin, joten tapahtuma itsessään sopi mulle aivan erinomaisen hyvin slogania myöden - Maalla se vain tuntuu paremmalta. Kyllä! Olin muutenkin mietiskellyt että joku juoksutapahtuma Suomessa olisi kiva, ja vähän sellaista etsiskellyt (melko passiivisesti kuitenkin). Tämä tilaisuus tuli kyllä kuin tilauksesta. Kirsikkana kakun päällä nämä sattuvat myös olemaan "kotikisat", asuinpaikaksemme Suomessa kun valikoitui ihana Tampere. <3

Toistaiseksi juoksen vielä kaupungissa. 


Tampere Countryside Maraton eli TCM järjestetään Tampereen Teiskossa, Viitapohjan kylässä. Paikka, tai ylipäätään koko Teiskon alue, ei ole minulle ennestään tuttu, vaikka Tampereella paljon olenkin viettänyt aikaa ja asunutkin vuosia. Nettisivuilta löytyvän tarinan perusteella tunnen kuitenkin näitä kyläläisiä kohtaan jopa jonkinlaista sielunveljeyttä. "Kun maamme toiseksi suurin kaupunki ei pysty järjestämään palveluita, niitä saadaan aikaan omin voimin. Kylässä on oma linja-autoasema, rukouspaikka, jäästadion, pallokenttä, hiihtoladut, voimistelusali, kokous- ja juhlatilat ja hyvinvointihoitola." Tämä on se mentaliteetti mihin itsekin olen kasvanut, ja mistä oma kotikylänikin on tunnetaan. Itse tehdään ja järjestetään ja siten asioita saadaan tapahtumaan. Ei odoteta että kukaan tuo valmista kattausta pöytään. Tälläisissä pienissä vireissä kylissä yhteisöllisyys on todella vahvaa ja ihailtavaa. 

Kauniit maalaismaisemat reitin vartella ei varsinaisesti haittaa nekään ja ainakin nettisivujen perusteella tapahtuma vaikuttaa kaikin puolin todella hyvin järjestetyltä. Tuolta nettisivuilta löytyvästä reittivideosta pääsee vähän ottamaan maistiaisia tulevista maisemista. Hyvältä vaikuttaa! 

Matkavaihtoehtoja on kolme; maraton, puolimaraton ja 12 km Myllynlenkki. Itse pallottelin kahden lyhyemmän vaihtoehdon välillä, mutta vähän riskillä päädyin puolimaratoniin. En ole aivan oikeastikaan juossut tai liikkunut huhtikuisen Mallorcan reissun jälkeen juuri yhtään, joten kunnon rippeitä saa kaivaa aika syvästä haudasta. Mutta onhan sitä tässä ennenkin näitä kestävyysmatkoja tarvottu sisulla maaliin, eiköhän tuo onnistu taas kerran. Ei muutakun pää kylmänä ja kroppa nesteytettynä niin hyvä tulee. :) Ja toki nyt olen jo lenkkipoluille palannut, eli ihan treenaamatta en kuitenkaan aio osallistua. Itseasiassa treenikärpänen puraisi pitkästä aikaa oikein kunnolla, TCM tekikin mulle aikamoisen palveluksen siis mukaan pyytäessään.


Näin hauskaa se lenkkeily on. :D 

Tässä on vielä kuusi viikkoa aikaa treenata. Jos pohjakuntoa on edes jonkin verran (tai vaihtoehtoisesti itseluottamusta), niin nousujohteisilla ja suunnitelmallisilla treeneillä puolikas on aivan mahdollinen. Itse aion lähteä matkaan nautiskelemaan kauniista maalaismaisemista ja tunnelmasta - kunto pitäisi siis saada vaan siihen malliin että 21 km ja nautiskelu ovat mahdollinen yhtälö. :D 

Juoksutapahtuman päätteeksi Viitapohjan kylällä järjestetään kaikille avoimet ja ilmaiset iltamat. Jos vain suinkin pystyn ja juoksun päälle jaksan, niin sinne aion jäädä viettämään kesäiltaa. Sopivasti tänä vuonna nimittäin tuolla omalla kotikylällä ei mitään iltamia tai kesätapahtumaa ole (ainakaan tietääkseni!?), niin tämä tulee mainiosti korvaamaan sen tyhjiön. :) 

Mites on, lähteekö joku mukaan? :) 

10 kommenttia:

 1. Hei JEE!! :) Matkassa mukana - Onpa kiva nähdä siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Huippua!! :) No siellä nähdään todellakin! :)

   Poista
  2. Ja minä :D Mutta kaima, kerro minkä matkan juoksen? ;)

   Poista
  3. Hei jee!! Ihan huippua!! No sun täytyy juosta koko maraton. Ollaan sit samaan aikaan maalissa! :D

   Poista
 2. Tuo tapahtuma kuulostaa tosi kivalta! Ja mukavaa että olet Tampereella :) Tuutko käymään meidän juoksutreeneissä hakemassa juoksukuntoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta! Otetaanko sinne myös rapakuntoiset mukaan, vai onko se vain ironmaneille? ;D Saatanpa tullakin! Katoin netistä jo että mulla on sinne treenipaikalle vähän matkaa, joten katsotaan miten saan kyytiasiat sumplittua tai olenko niin reipas että pyöräilen paikalle!

   Poista
  2. Siellä treenaa kaikenkuntoiset! Ikääkin on parikymppisestä yli kuuskymppiseen :) Maanantaina on juoksua ja torstaina pyöräilyä + juoksua. Infoa mua kun tuut, annan tarkemmat koordinaatit. Voin vakuuttaa että on hyviä treenejä!

   Poista
  3. Sen uskon että on hyviä! Palaan asiaan sitten lähempänä! :)

   Poista
 3. Tulossa ollaan! Tampereen juoksumaastot on tällaiselle pohojanmaaeläjälle ihan uppo-outoja joten tosi kiva päästä juoksemaan sinne. Matkana puolikas ja miehenkin sain houkuteltua mukaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! :) Huomenna sit startataan! :) Mä vaihdoin matkan lyhyempään, mut innoissani ootan kyllä silti!

   Poista