torstai 14. toukokuuta 2015

Ilmoittautumisluontoista asiaa

Tämän päivän urheilut on lähinnä mennyt penkkiurheilun puolelle, sykettä nostatattavaa toki sekin vai mitä? ;) Lopputulos oli kyllä kaiken sen jännityksen jälkeen hyvin ei-toivottu, tosin entisenä Prahan asukkaana on sanottava että jos jollekin pitää hävitä, niin Tsekille. 

Mutta olenpa mä ehtinyt sieltä penkiltä edistää myös omaa kuntoilijan uraani. On pari ilmoittautumisluontoista asiaa nimittäin: 

1) Ilmoittauduin juuri 13.6. järjestettävään triathlon sprinttiin Himokselle! Pääroolissa siellä on päivän aikana SM sprintti, mutta itse päädyin tällä kertaa kuntosarjaan. Koska - vaikka en yhtään tietenkään epäile podiumpaikkaani SM sarjassakaan ;) - en kuitenkaan olisi oikeutettu SM-mitaliin, koska en suomalaiseen triathlonseuraan kuulu. Eli miksipä menisin sinne sitten niitten tosissaan kisaajien keskelle hötkyilemään, kun nyt kerran kuntosarjakin oli tarjolla. 

Satun siis juuri tuolloin sopivasti olemaan Suomessa, satun juuri sopivasti saamaan matkoilla olevalta Elisalta kisaa varten pyörän lainaan ja sain vielä kuskin ja henkilökohtaisen kannustajankin rekrytoitua! Nyt oli sen verran kohtalon merkit ilmassa, että ei kertakaikkiaan voinut muuta kuin ilmoittautua. 

Tätä lisää 13.6. Himoksella. Kuva viime kesältä saman seuran kisoista (Team226), Voimarinteeltä.


2) Toinen mihin menin tänään ilmoittautumaan on oman Lontoon seurani kolme kertaa kestävään pyöräily- ja vaihtotekniikka koulutukseen. Tarkoituksena olisi siis opetella porukassa ajoa (peesausta, vetämistä, parin vieressä ajamista, paikan vaihtoja jne) sekä triathlonin pyörävaihtojen harjoittelua, siis liikkuvaa pyörän päälle ja päältä nousemista. Ja ilmeisesti vähän muutenkin tuota pyöräilytekniikkaa.

Motivaatioita mulla tähän koulutukseen oli muutamakin. Ensinnäkin haluan tietysti oppia nuo kaikki asiat mitä siellä tullaan opettamaan. Tarkoitus olisi joillekin porukkalenkeille kesän aikana päästä, mutta juurikin tuollainen parijonopeesaus tuntuu vähän jännittävältä. Ja noissa triathlonin pyörävaihdoissa nyt ainakin olen ihan surkea, käytännössä siis teen tällä hetkellä niin että pysähdyn ihan kunnolla, nousen pyörän päälle ja jatkan sitten matkaa. Melko paljon virtaviisaisempaa se meno voisi olla. 

Toinen motivaatio piilee tuossa Lontoon katujen valloituksessa pyörällä. Nyt kun olen uskaltautunut ajaen sinne Regent's Parkiin, tunnistan jo kuitenkin taas että kaikki muut reitit tuntuu niin jännittäviltä että en vielä tänään kokeile... No, nämä treenit on nyt kalenterissa, ja niihin päästäkseni (Battersea Parkiin) joudun ajamaan läpi Hyde Parkin ja yli Thamesin ja kaikki alueet mitä siihen välille mahtuu - noin 6,5 kilometria suuntaansa keskellä Lontoota ihan uusia hoodeja! Tottakai mä siihen pystyn (teoriassa en sitä epäile ollenkaan) ja nyt sitä ei sitten tule siirrettyä hamaan tappiin kun se kalenterissa lukee.

Näin isossa porukassa ja tälläisessä "ruuhkassa" olen tottunut ajamaan.
Olenpa muuten ehitinyt jo niitä potentiaalisia paikallisiakin triathlon-tapahtumia löytämään! Niihin on toistaiseksi kuitenkin ilmoittautumiset vielä holdissa, meillä nimittäin tämä elämän suunnittelu on tällä hetkellä kovin lyhytjänteistä. Täytyy olla siis tyytyväinen nyt kun kesäkuu on aikalailla tiedossa ja heinäkuulle pitkä lista vaihtoehtoja!

4 kommenttia:

 1. Peukut ilmoittautumisille! Mahtavaa!! :) Tuosta sun otsikkokuvasta tulee aina hyvälle tuulelle, se on hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää et 13.6. olet Himoksella, tulen kannustusjoukkoihin : )
  Edellisiltana on Tom Jones Jyväskylässä, joten tuo viikonloppu onkin siteen jo täyteen bookattu.
  Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :D Kyllä lisäkannustus on aina tervetullutta :)

   Poista