maanantai 18. toukokuuta 2015

Parempaa lenkkiseuraa Regent's Parkissa

Sunnuntaina sain vähän perjantaita toivotumpaa lenkkiseuraa, nimittäin mun vieraat Elisan ja Jukan. Yks parhaista tavoista tutustua matkustellessa uuteen kaupunkiin on laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä lenkille ja eilen käytiinkin siis vähän tutustumassa näihin mun hoodeihin. Lähdettiin siinä heti aamupuuron jälkeen juoksemaan, ettei päivän turisteilut vie ensin kaikkia voimia - se on nimittäin monta kertaa nähty (puhun nyt itsestäni) että illalla juoksu on viimeinen asia mielessä jos on koko päivän viettänyt kaupungilla.

Koska lauantaina oltiin ehditty jo kiertää kävellen vähän Hyde Parkissa, oli tänään toisen lähipuistoni ja suosikkini Regent's Parkin vuoro. Ei ollut mitään erityisempää suunnitelmaa vauhdin tai kilometrien kanssa, joten lopputulos oli vähän sellainen vauhtileikittely-henkinen epätasavauhtinen reilut 9 km Regent's Parkissa. Olipa hyvä ja kiva lenkki ja se tunnelma välittynee myös tästä kuvamateriaalista :)

Mun lenkkiseura valmiina lähtöön!

Ootellaan valojen vaihtumista. Jukka näyttää siltä et se ei tunne meitä :D Miksiköhän?Tuttuja kanaalinrantamaisemia matkalla Regent's Parkiin, tää on kyllä niin lemppari!

Alku pidettiin (ainakin mulle) aika mukavaa n. 6:50/km vauhtia, kunnes saavuttiin kohtaan jossa ohitetaan Lontoon eläintarha "sisältäpäin". Eläintarha siis on tuon kanaalin molemmin puolin ja siinä pystyy hyvin ohikulkijanakin lintuaitausta ihmetellä ja useimmiten myös toisella rannalla jolkottelevia hyeenoja - nyt niitä vain ei sitten tietenkään näkynyt. Tämä kohta otettiin rauhassa eläinbongauksen kannalta ja kävellen, koska ei ollut tosiaan mistään vakavahenkisestä lenkistä kyse.

Meno ei ollu turhan vakavaa

Regents Parkissa sattui olemaan just joku Superhero Run alkamassa. Ihmeteltiin nimeä aluksi kilometrikyltistä, ja mietittiin että varmaan joku lasten tapahtuma on kyseessä. Mutta kyllähän niitä viitallisia supermiehiä alkoi sitten tulla vastaan, ihan aikuisia! Useita sellaisia nähtiin tismalleen samassa asussa, mutta sitten taas kun sitä lämmittelevää porukkaa katsoi niin ei niillä kaikilla sellaista asua tainnut olla. En ihan päässyt perille että mikä oli homman nimi. :D Lähtölämmittelyt niillä oli siis juuri käynnissä kun ohi mentiin, joten taisikin olla aika hyvä ajoitus siis meiltä - muuten olisi tainnut olla meidän reitti juuri suljettu supersankareiden tieltä jos oltaisiin osuttu paikalle vähän myöhemmin. 

Regent's Parkissa

Tuolla niiden alkulämmittelyt siintää etuvasemmalla. Ja tämä tässä taisi olla maalisuora.
Pari supersankaria kuvassa. Siniset trikoot ja punainen viitta tottakai! En uskaltanu vissiin lähempää ottaa kuvaa :D


Jukka oli ennen lähtöä katsonut Stravasta Regent's Parkiin tehdyt segmentit, ja juoksijoillekin niitä jo yksin Regent's Parkin poluilla oli useita tarjolla. Minä en ole koko Stravaan edelleenkään oikein ehtinyt tutustua, mutta segmenteissä siis tuo Strava (nettisivu, johon omat juoksu- ja etenkin pyöräilydatat voi laittaa) rankkaa kaikki ko. segmentin juosseet / pyöräilleet gps-datan mukaan nopeusjärjestykseen. Yksi herkullinen 400 m segmentti oli tarjolla tuossa sisäsuoralla ja päätettiinkin siihen extempore vetäistä sitten omat ajat, ja katsoa mihin kukakin sijoittuu yli 2000 muun tämän segmentin juosseen stravalaisen seassa.

Hyvät alkulämmöt alla, kohti starttipaikkaa.

Siinä on baana auki ja kohta mennään!

Elisa on valmis!

Mäkin oon valmis!

Oletetustikin tulokset menivät niin että Jukka oli nopein, Elisa toinen ja minä tuttuun tapaan nopeuslajeissa viimeinen. :) Siis meidän keskinäinen järjestys. Niiden yli 2000 stravalaisen seasta ei sitten saatukaan sijoituksia, koska muistin väärin kartalta mikä osuus tuosta pitkästä suorasta se segmentti oli, eli juostiinkin vähän väärä kohta :D Lohdutukseksemme uuden segmentin voi luoda kuka vaan kyllä näin jälkikäteenkin, joten ehkä näin täytyy nyt tehdä. Hyvin saatiin kuitenkin sykkeet ylös ja muutenkin tuollainen veto sopi tähän lenkkiin oikein mainiosti. Ehkä se on kuitenkin tässä nyt tärkeintä, etenkin mulle joka todennäköisesti sijoittuisin johonkin välille 1995 - 2001. :D

Näissä maisemissa palauttavaa kävelyä ja posettelua
Pari tyttöä ja sit muutama oudosti vääntelehtivä nainen :D
Mun mestat
Ja taas mennään.
Mä kuulin just että nää mun poseeraukset on periytyneet mummalta. Se on sukuvika, en voi sille mitään! :D

Pöö! Vähän erilaisia gopro kuvauksiakin tuli kokeiltua :D


Tämmöstä. Jukka bongailee lintuja ja Elisalla on huomaamattomat poseeraukset meneillään :D


Kotia kohti

Turistikierroksella kun oltiin, niin vielä hippivenekylän läpikin mentiin


Sieltä tulee pari iloista juoksijoita


 Kotinurkilla ollaan! 

Hyvä oli tosiaankin lenkki kun se hoidettiin jo aamusta niin melkein koko päivä jäi vielä jäljelle tutustua kaupunkiin tennareissakin. Hyvää palauttelevaa kävelyä ja ruokailua siis loppupäivä! Meillä oli kaikilla omat gps-mittarit kädessä lenkin ajan, ja kaikilla vähän eri dataa matkan pituudelle. Mun mittarin mukaan juostiin 9,25 km ajassa 1h 16 min, sisältäen kaikki omat poseeraukset ja pulun kuvaukset. Välillä hölköteltiin hitaammin ja välillä reippaammin ja välillä kovaa ja välillä käveltiin.

Viime viikolla oli kyllä vaikka mitä kivaa tapahtumaa kuntoilullisesti ja kestollisestikin se alkaa olla jo sitä luokkaa mihin pyrinkin. Ainakin melkein.

Viikon yhteenveto:

Ma: Juoksu + Niken lämmittelyjumpat 46 min
Ti: Juoksu / kävely 42 min
Ke: Pyöräily 1h
To: Lepo
Pe: Juoksu 1 h 57 min
La: Lepo
Su: Juoksu 1h 15 min

Yhteensä 5h 40 min 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti