keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Smoothiebowl!

Yh heräsin yöllä sellaiseen oloon niinkuin olisi kivi ylävatsassa. Erityisen ikävä se oli aina kun kääntyi mutta vielä ikävämpi on tieto että mun siskolla oli täsmälleen samat oireet viime lauantaina kun kävin Hervannassa häntä moikkaamassa ja samana iltana sitten tuli viestiä että kyseessä olikin oksennustauti. Aamulla kivi oli onneksi poissa, mutta tieto mahdollisesta oksennustaudista vei vähän ruokahalua. 

Nähtäväksi jää onko mun tapauksessa kyse luulotaudista vai oikeasta, mutta silloin kun ei tee mieli ruokaa, niin on aina yksi joka toimii: Smoothiebowl! 


Smoothiebowl on tämän hetken sosiaalisen median ruokatrendien huipulla ja kerrankin minä olen jossain ruokatrendissä mukana! :) Edelliset trendit kuten avocadopasta ja banaanilätyt on toki tullut kokeiltua, mutta vasta ehkä vuosi sen jälkeen kun suuri hype on jo laantunut.

Smoothien ja smoothiebowlin voi tehdä mistä vaan marjoista ja hedelmistä mistä nyt sattuu tykkäämään (ja seassa menee toki helposti myös juttuja joista ei "paljaaltaan" tykkää mutta joita tietää että kannattaisi syödä!). Nämä kaksi eroaa toisistaan siten että bowl on lusikoitava ja smoothie ilman jälkiliitteitä on juotava. Mun mielestä ainakin ero on merkittävä, sillä lusikointi on enemmän "syömistä" :D


Smoothiebowl on kyllä niin yksinkertainen juttu että ei siihen paljon ohjeita tarvi, mutta kerronpa kuitenkin: 

  1. Käytä jäisiä marjoja / hedelmiä, jotta saat massasta tarpeeksi jytäkkää. Sekaan voi sitten toki laittaa tuoreitakin juttuja ja vain juuri sen verran nestettä että saat massan liikkumaan (mulla ainakin on käytössä sellainen blenderi, että jäiset marjat yksistään jäävät vain jumiin). Täällä Lontoon päässä kaupitellaan hyviä smoothiemixejä pakasteina, mutta jälleen on asiat paremmin Suomessa, kun pakastimet on täynnä joko itsepoimittuja tai anopin/jonkun muun poimimia kotimaisia metsämarjoja ja mansikoita ja kaupastakin niitä kotimaisia saa halvalla.
  2. Proteiinitietoiset lisäävät sekaan joko proteiinijauhetta tai kananmunaa, niin pysyy nälkäkin pitempään poissa. Omasta mielestäni proteiinijauheet tuppaavat maistumaan liikaa läpi (etenkin tällä hetkellä käytössäni oleva vaniljanmakuinen Warrior Blend, lempinimeltään paskanmakumauste) joten heitän mukaan lorauksen munanvalkuaista (sitä ostan siis suoraan purkitettuna, koska en jaksa alkaa erottelemaan keltuaisia enkä myöskään halua heittää keltuaisia hukkaan). Kananmuna tuo koostumukseen myös kuohkeutta, mutta ei maistu miltään.
  3. Sitten vaan blenderi päälle ja surrur jonkin aikaa 
  4. Kaada seos pieneen kulhoon ja koristele! Tää on mun lemppari kohta :) Ja tässä tullaan siihen ykköskohdan jytäkkyyteen - liian löysään massaan koristeet uppoaa pohjaan. Ei ruualla saisi leikkiä, mutta hei, kyllä kaunista ruokaa on niin paljon kivempi syödä. Täytekakkujen koristelu on pienestä asti ollut mieluisaa puuhaa, mutta sitä saa etenkin nykyään harrastaa valitettavan harvoin. Nyt saan koristella joka päivä! Koristeeksi kelpaa jälleen mikä vaan mistä satut pitämään, suosittelen erityisesti erilaisia pähkinöitä ja siemeniä koska niitä on kiva pureskella smoothien kanssa sekä hedelmistä erityisesti kiiviä, joka on mukavan kirpsakkaa.
  5. Ota kuva taideteoksestasi ja laita instagramiin hästägillä #smoothiebowl. Suosio on taattu! (Tää viimeinen kohta ei oo ihan pakollinen, voit siis smoothiebowlailla vaikka et ahkera somettaja olisikaan)
 
Ja eikun syömään!

Kun nyt kuitenkin kysytte, niin tänään itse smoothie koostui yhdestä banaanista, isosta kourallisesta jäisiä mansikoita ja kaunis violetti sävy tuli karhunvatukoista. Niin ja sitten se reilu loraus valkuaista. Koristeena mandariinia, kiiviä, karhunvatukoita ja pensasmustikoita. Oli herkullista! :)

2 kommenttia: