keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Jouluputki

Halojaa, onko täällä vielä joku lukija!? :D Pahoittelut piiitkästä kirjoitustauosta, mutta sille on ihan hyvä syykin tai oikeastaan kaksi; mun elämä on ensinnäkin ollut todella kiireistä viime ajat eikä mulla oo kertakaikkisesti ollut aikaa ajatellakaan koko blogia ja toisekseen samasta kiireestä johtuen mulla ei ole tähän liikuntateemaan ollut myöskään oikein juuri mitään asiakaan. Mutta nyt on ainakin vähän molempia :)

Kiirettä - ja voisin sanoa kyllä että elämäni kovinta kiirettä - on riittänyt marraskuussa sen takia että olin taas keikkaluontoisesti neljä viikkoa Suomessa tekemässä täyspäiväisesti töitä ja sen lisäksi juuri ennen Suomeen lähtöä perustin oman yrityksen! :) Nuo päivätyöt ja yrityshommat ei varsinaisesti liity toisiinsa, joten marraskuu hujahti ohi tehden vähän niinkun kahdessa vuorossa töitä. Huh! Samalla tietysti Suomen reissuilla pyrin maksimoimaan että ehtisi näkemään kaikkia tärkeitä tyyppejä livenä, joten kaikenlainen some-touhu jäi vallan taka-alalle, blogista puhumattakaan. Ja muutamia lenkkejä lukuunottamatta suuret suunnitelmat käydä vaikka missä salilla ja uimassa jne jne jäivät kiireen jaloissa suunnitelman asteelle. :( 

Lokakuun puolella harrastin yhden NFL ottelun verran myös penkkiurheilua! :)


 
No, nyt kuitenkin ollaan takaisin Lontoossa ja saan keskittyä lähes pelkästään yksiin töihin, joten alkaa vuorokaudesta löytyä taas tunteja harrastuksillekin. Ensisijaisesti sille liikkumiselle, toissijaisesti myös tälle blogillekin :) 

Koska mun marraskuu meni tosiaankin ihan sumussa ohi, en edes lukenut muiden blogeja juurikaan. Korviini kyllä kantautui huhua marrasputki-haasteesta, mutta mulla ei koko kuussa ollut aikaa, energiaa eikä kiinnostusta edes selvittää olisiko siinä jotain ideaa mulle. Nyt kun oon päässyt jopa vähän someen takaisin kiinni ja lueskellut noita marrasputki-juttuja jälkikäteen, niin totesin että sehän olisi nimenomaan mun juttu koska oon vähän tälläinen haaste-ihminen. Vaikka marraskuu meni jo, niin koskaan ei ole liian myöhäistä - niinpä minä haastan itse itseni jouluputkeen! 

Helsingissä nähtiin blogikollegani ja kaimani Sporttaillaan -Hannan kanssa lenkin merkeissä :)


 
Mun jouluputken tavoitteena on treenata joka päivä jouluun saakka vähintään 30 minuuttia päivässä vapaavalintaisesti mitä tahansa lajia. Homman juju on nimenomaan siinä että treeniä tulisi joka päivä - ja koska kyse on vain puolesta tunnista niin eikö tuon pitäisi onnistua! Tavoittelen tässä siis omalla kohdallani uudestaan treenirytmin löytämistä (siis että ylipäänsä tulee lähdettyä) ja toisaalta omien treenirutiinien rikkomista. Mulle on jotenkin aina ollut iskostuneena alitajuntaan että tunti (tai enemmän) kerrallaan on oikea määrä treeniä tai ihan nyt vähintäänkin 45 minuuttia. Että kerran kun nyt lähtee niin kyllähän sitä pitää sen verran jaksaa. Tuon asenteen kääntöpuoli vaan onkin sitten siinä että mitäs jos ei ihan niin paljon huvita ja sitten jää menemättä kokonaan kun kynnys on vähän korkeampi - vaikka sanomattakin on selvää että puoli tuntia on paljon parempi kuin ei mitään. 

Ja vaikka treenin kesto on vain (minimissään) 30 minuuttia, niin jouluputkessa ei ole tarkoitus vetää maksimaalisia HIIT-treenejä joka päivä - jos ollenkaan. Koska lepopäiviä ei tule, niin välillä treenin pitää olla aidosti palauttavaa tai se voi olla sitä vaikka joka päivä. Tällä kertaa tärkeintä on määrä eikä laatu - rytmiin pääseminen, liikkeelle lähteminen ja rutiinien rikkominen sekä uusien muodostaminen. Niistä on joulun odotus tehty :) Tehdään niitä optimaalisesti kehittäviä nousujohteisia treeniohjelmia lepopäivineen ja eritehoisine treeneineen sitten ensi vuoden puolella, jos niikseen. 
 

Ystävän parivuotias lapsi liikutti meitä myös eräs marraskuinen talvipäivä :)

 
Koska otin varaslähdön marraskuun viimeisenä, niin mun putki tulee siis minimissään kestämään 25 päivää - tai tämä on siis tavoite. Tiedän jo nyt että useampikin haastava päivä on tiedossa, joihin sisältyy erinäisiä sosiaalisia kanssakäymisiä ja pahimmillaan niiden välissä vielä matkustamista kaupungista toiseen. Mutta tässä kohtaa en ainakaan ala vielä luovuttamaan, vaan otan haasteen vastaan ;) 

Moni veti marrasputkensa nimenomaan juoksutreeninä, mikä ajatuksena kyllä houkuttelisi itseäkin, mutta koska mulla on taipumusta ollut noihin rasitusvammoihin, sallin itselleni laajemman lajivalikoiman. 
 
Tästä lähtee taas :)


  
Jouluputkea siis on 3 päivää nyt takana ja hyvin pyyhkii edelleen! :D Aloitin haasteen kuitenkin juurikin tuolla juoksulla (salaa elättelin toiveita että onnistuisiko koko setti kuitenkin pelkällä juoksulla) mutta mun pohkeethan meni ihan shokkiin tästä yllättävästä juoksurasituksesta jo ensimmäisellä lenkillä ja ne on nyt ihan sementtiä. Veikkaan että sillä on osuutta asiaan, että viiletin koko marraskuun kokopäiväisesti korkokengissä, jolloin pohjelihas on kokoajan supistuneessa tilassa enkä tietenkään venytellyt niitä koko kuukauden aikana takaisin päin. Siihen kun lisää vielä sen että aika kylmiltään lähdin juoksemaan pitkästä aikaa, niin se oli näköjään sillä selvä. Sellaista peruslihaskipua se kuitenkin on, joten rohkenin juoksemaan vielä toisena päivänä (eilen) toisen samanlaisen puolituntisen. Tänään en kuitenkaan uskaltanut enää enempää jalkojani riskeerata, vaan kävin pitkän tauon jälkeen jatkamassa salijäsenyyttäni (Lontoossa se on ihanan kallista) menin sinne uimaan. Ja ah kuinka kivaa se sitten olikaan pitkästä aikaa ja vieläpä niin että mulla oli koko rata käytössä yksin! 

Tukka putkella siis kohti Joulua! Mites teillä? :)

6 kommenttia:

 1. Mahtava haaste Hanna :) Eiköhän tuolla taas liikunnan rytmi ja se oli ja paikkansa elämässä löydy! :) Oli kivaa nähdä! Sitten taas nähään kun tuut seuraavaks Helsinkiin! Tsemppiä yrityshommiin ja putkeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Täytyy sanoa että alku vaikuttaa ainakin lupaavalta kun ei ole mitään sijaa vatvomiselle että lähtisikö vai eikö lähtisi. Ja kaikkihan tietää että se liikunnasta saatava hyvä olo vaan ruokkii itseään :) Oli kyllä kiva nähdä ja todellakin nähdään taas! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 2. On täällä lukijoita :) Sulla oli aika lyhyt kirjoitustauko jos muhun vertaa :D Toi sun jouluputki-haaste on tosi hyvä! Luin Tasapainossa-blogista haasteesta #DecemberExercise, sähän toteutat juuri sitä: liikut jouluun asti päivittäin.

  Onnea uudelle yrittäjälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh :) Onneksi näitä blogeja voi nykyään seurata niin monesta eri kanavasta että ei tarvi erikseen tulla joka päivä kuikuilemaan mahdollista uutta postausta - sitten täällä ei varmaan kävisi enää kukaan :D Mutta joo, välillä vaan elämään ei saa millään mahdutettua kaikkea kivaa ja onneksi tästä blogista ei kuitenkaan tarvi paineita ottaa :) Ja sullakin on nyt hyvä haaste myös menoillaan!

   Yrittäjä kiittää! :)

   Poista
 3. Eikös se ylimenokausi loppusyksyllä ole ihan tavallista urheilijapiireissä? Sullahan on nyt vaan ollut sellainen ;)

  Onnea uudelle yritykselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä :D Ylimenokausia on monenlaisia, mutta tärkeintä että sellainen tulee pidettyä ;)

   Kiitos!!:)

   Poista