maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tästä lähtee!

Moikka ja tervetuloa mun blogiin! Pikaisesti esiteltynä olen Hanna sekä muun muassa pohjalainen, 28-vuotias, maahanmuuttaja, diplomi-insinööri, maailmanmatkaaja, kuntoilija ja ihan tavallinen maratoonari. Harrastukseni pyörivät tällä hetkellä uinnin, pyöräilyn ja juoksun ympärillä, yhdessä tai erikseen. Viime aikoina tosin enemmän erikseen, mutta ihannetilanteessa enemmän myös yhdessä ja tarkoitus olisi johonkin triathloniin taas osallistua kesällä. Viime kesänä tuli kokeiltua tuota hienoa lajia perusmatkan ja sprintin verran, lisäksi syksyllä tuli hilpaistua ensimmäinen maraton ja sitä ennen on puolikkaista kertynyt sulkia hattuun jo kolme kappaletta! Tämä koko ajan vain yltyvä kestävyysurheilu-innostus on yllättänyt itseni lisäksi lähipiirinikin, sillä en todellakaan koskaan ollut "se liikunnallinen tyyppi" - pikemminkin aina se viimeinen. Nyt ehkä uskallan jo varovaisesti myöntää olevani suht aktiivinen liikkuja :)

Maratonin hilpaisu lienee tosiaan hieman harhaanjohtava ilmaisu, sillä mitenkään kevyesti ja nopeasti en tuolla teiden varsilla liihottele. Ensimmäisen maratonin maaliin saavuin hitusen alle 5:30 aikaan, ja siihen olin tyytyväinen. Töpöttelen menemään sitä omaa tahtia, mitä omalla kunnolla pääsee. :) Juuri sen takia mun lajiksi on muodostuneetkin nuo pitkät matkat, missä maaliviivan ylittäminen on jo jonkinlainen saavutus itsessään. Ja maaliviivalla mä kyllä muistankin tuulettaa vimmatusti, joka kerta! :)



Sen lisäksi että tykkään kirjoitella omia juttuja blogiin, tätä tarvitsen juuri nyt myös siihen, että mulla on tällä hetkellä vähän palikat sekaisin tuon treenin ja tavoitteiden suhteen. Kaikki olemassa olevat rutiinit liikunnan ja kaiken muunkin suhteen katosivat sen myötä kun viime marraskuussa irtisanouduimme Suomessa töistämme ja alkuvuodesta muutettiin poikaystäväni kanssa Lontooseen. Yhteensä 2,5 kk tuli vietettyä aikaa asunnottomana, ja yhä edelleenkin elän epävarmuudessa tulevien töiden suhteen. Suunnitelmallisuus on siis tuntunut vaikealta, varsinkaan yhtään pidemmälle kuin parin viikon päähän. Nyt on sentään oma koti, joten tästä niitä tavoitteita ja rutiineita pitäisi lähteä pikkuhiljaa rakentamaan! Maantiepyörä on kylläkin vielä Suomessa, treeniseura hakusessa eikä paikallisista triathlon- tai juoksutapahtumistakaan ole juuri mitään tolkkua. Kirjoittaminen jäsentää ajatuksia sopivasti ja uskon että blogin myötä alkaa kohta löytyä tolkkua tässäkin touhussa hitusen enemmän! Hitaasti, mutta varmasti ;)

2 kommenttia: