torstai 16. huhtikuuta 2015

Pyöräilyä Mallorcalla - Day 1

Matkustin tuossa pääsiäisen aikoihin Mallorcalle, kauan haaveissa olleelle pyöräilylomalle kokeneempien Mallorcan kävijöiden, Elisan ja Jukan kanssa. Markusta en ole vielä saanut ihan tarpeeksi hurahtamaan pyöräilyyn, että tälläinen loma olisi häntä niin paljon kiinnostanut ja lisäksi hänelle samaan aikaan tuli oma perhe vieraaksi Lontooseen. Kirjoittelin nämä Mallorcan postaukset toiseen blogiini heti reissun jälkeen, mutta siirrän ne nyt tännekin kun oikeastaan tännehän ne kuuluu, muiden sporttiaiheiden sekaan. Eli niille jotka molempia blogeja lukee, tämä on ihan vanhaa asiaa. :)

Lyhyt lomani kesti neljä päivää, tiistai-illasta lauantai-iltaan. Lentoni Palma de Mallorcan kentälle laskeutui vasta puoli yhdentoista jälkeen illalla ja siitä sitten ei ollut kovin paljon vaihtoehtoja millä lähteä Pegueran suuntaan siihen aikaan, eli taksilla huristelin. Eipä muuten ollut tullut mieleen, että olen aika pienessä hotellissa, ja on jopa todennäköistä, että respa ei ole 24h auki. Se tuli mieleeni noin 5 metriä ennen hotellin eteen saapumista. Mulla oli siis sellainen Villa-tyyppinen pieni ja idyllinen (ja edullinen) hotelli, mutta ennen kuin ehdin asiaa liiaksi muretimaan, niin pimeän respan lasiovessa näkyikin olevan lappu. Siinä toivotettiin mut tervetulleeksi ja kerrottiin mistä löydän huoneeni - avain oli ovessa huoneen sisäpuolella ja ovi auki. Heti oli jo hyvää pikkukaupunkimeininkiä! :)  

Matkaan!

Kohti edessä siintäviä mäkiä!

Reitintuumaustauko.

Ja taas vähän tuumausta.

Välillä vähän kaupunkiajoa rantabulevardilla.


Port Andtraxt siellä taitaa siintää edessäpäin

Mä jarruttelen vähän enemmän kuin matkaoppaani näissä alamäissä :) Alas minäkin lopulta pääsin!


Juomatauko :)
Baana on auki!

Elisa ja Jukka tiimivaatteissa. Melko pro:n näköistä sakkia!
Matkaoppaideni Elisan ja Jukan kanssa oltiin sovittu seuraavalle aamulle treffit kymmeneksi pyörävuokraamoon, ja koska yhdeltä piti alkaa sade, niin sovittiin että heitetään semmonen pikku testilenkki alkuun. Ei ollenkaan paha. Sen nimikin oli “Pikkulenkki 42km” meidän navigaattoreissa, jotka reittien suhteen oli synkattu jo ennen reissua. No, sen summana että maantiepyöräily on näin “kauden alussa” aina vähän jännittävää, etenkin vieraassa ympäristössä, ja se että tuossa joulu - helmikuussa oli pieni (=merkittävä) notkahdus omissa viikkotreenien määrässä, ja sitten vielä että tämä nurkka Mallorcaa on todella mäkistä, niin en nyt olisi ehkä sanonut että “ihan vaan pikku kevyt lenkki” :) Tasamaasta ei juurikaan saatu tällä lenkillä nauttia, vaan lähes jatkuvasti mentiin joko ylämäkeen (hi - taas - ti) tai alamäkeen jarrupalat kuumina. Sain ensikosketukseni serpentiiniteihin, ja neulansilmäkäännöksissä sai kyllä todella olla kieli keskellä suuta. Tuo jarruttaminen tiukimmissa alamäkineulansilmissä tuntui kyllä sormien ja ranteiden lisäksi ihan koko yläkropassa, välillä vatsalihaksia myöden.

Vähän yhden jälkeen oltiin Peguerassa takaisin, ja viimeiset 5km taittui vihdoin vaivattomasti - se kun oli semmoista mukavaa todella loivaa alamäkeä / tasamaata. Eli hyvä avauslenkki, kiitos sadeuhan ei lähdetty heti ottamaan luuloja pois 109 km päälenkillä, joka siirtyi sitten seuraavaan päivään. Sadetta ei sitten koskaan tullut, mutta vuoristossa sellainen olisi kyllä tosi inhottava saada niskaan, että eipä tehnyt myöskään koittaa onnea. Ja mun mielestä näytti kyllä siltä että korkeimmilla huipuilla sitä sadetta olikin! Lenkin päätteeksi Suunto Ambittini näytti seuraavanlaista dataa: aika 2h 41min, pituus 43km, nousumetrejä 700 m, keskisyke 150, kaloreita paloi 1300 kcal. Tuo keskisyke on kyllä korkea (etenkin kevyelle testilenkille!), mutta tässä kohtaa kevättä on kunto vaan vielä hakusessa... Nousumetreille vertailukohtaa viimekesän pyöräilyistä, 50km lenkillä Tiisteltä Kuortaneelle ja takaisin nousumetrejä 35 m ja Raisiosta Lokalahdelle 50 km matkalla nousumetrejä jopa 150 m.


Mihis nyt mennään?
Tuonne!
Ootteko ny varmoja?
Elisa kattelee et pysynkö mä perässä

Maisemat kyllä oli kerrassaan kauniita. En todellakaan ihmettele miksi tämä koko Mallorcan saari on pyöräilijöiden suosiossa. Kiipeämällä korkealle saa hienoja näköaloja, ja laskettelemalla meren ääreen saa upeita merimaisemia, mutta ehkä omaksi lemppariksi muodostui kiviaitaisten appelsiini- ja sitruunaviljelmien keskellä rullailu, bongaillen lampaita, hevosia ja muita eläimiä (myös aasi!).

Tällä reissulla pääsi ensimmäistä kertaa tosi käyttöön joulupukin tuoma gopro kamera! Kävin ennen reissua ostamassa kypärään sopivan vastinkappaleen, eli kameran kiinnitin otsaani / päälaelle. Gopro on luonut katu-uskottavan brändin etenkin meidän urheilijoiden (hehe) keskuudessa, joten niin typerältä kuin otsasta törröttävä kamera näyttääkin, se ei käytännössä ole ollenkaan nolo (näin ainakin itselleni uskottelen). Hienoimmat maisemat kun kuitenkin tulee yleensä nähtyä jatkuvasti matkan aikana, eikä niitä voi jatkuvasti pysähtyä kuvailemaan, niin sekunnin välein kuvia nakuttava kamera otsassa on täydellinen ratkaisu! Siten myöskin syntyy parhaat tilannekuvat, ettei kaikki kuvat ole poseerauksia ja selfieitä. Ensimmäisen päivän lenkki oli testailua myös tuolle kameralle, ja amatöörin virheenä laitoinkin sen vaan päälle napsimaan kuvia jatkuvasti. Tuloksena yli 7000 kuvaa ja muistikortti täynnä jo ennen kuin päästiin lenkissä puoliväliin asti... Eli ei ihan putkeen mennyt vielä kun siellä lopussa oli vasta parhaat maisemat! :D No, sen jälkeen alkoikin sitten tuo selfielinja, niinkuin kuvista näkyy... :) 

Puolimatkan selfie.
Vielä yksityisselfiekin tähän väliin
Pyörät parkkiin ja kahvipaussille (olennainen osa maantiepyöräilyä)


Muut söi kakkua mutta mä pitäydyin vain virallisissa urheilijan tuotteissa.

Tauon jälkeen lähdettiin taas nousemaan ylös merenpinnan tasolta ja nähtiin mm. tämmösiä maisemia.

Iltapäiväksi ehdittiin vielä lähteä seikkailemaan Palmaan, Mallorcan (tai oikeammin Baleaarien) pääkaupunkiin. Oltiin vähän huonoon aikaan liikkeellä etsimässä ruokaa kun kaikki olivat juuri laittamassa ovia siestan ajaksi kiinni, mutta kyllähän sitäkin lopulta löytyi. Palma olikin yllättävän mukava kaupunki! Käveleskeltiin siinä ympäriinsä ja parissa kaupassakin piipahdettiin, minä sain seurata osaavia matkaoppaitani aivot narikassa ja räpsiä kuvia.


Takaisin Peguerassa oltiin vasta vähän ennen iltayhdeksää, jolloin vihdoin ehdin myös tsekkaamaan itseni sisään hotelliin vuorokauden myöhässä - eikä sillä silloinkaan nyt olisi niin kiirettä ollut! Kunnon mañana -meininki. :) Seuraavan päivän suuret koitokset mielessä käytiin vielä tankkaamassa vähän energiaa illallisen merkeissä ja sitten olin kyllä enemmän kuin valmis nukkumaan. En muista koska viimeksi olisi näin tapahtumantäyteinen lomapäivä ollut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti