tiistai 21. huhtikuuta 2015

Haloo Helsinki

Terveisiä Helsingistä! :) Vähän outoa olla täällä. Vaikka vaan reilu 3 kk on asuttu Lontoossa, niin näköjään siellä on jo moneen asiaan tottunut. Oon yllättynyt tänään monta kertaa kun vastaantulijat puhuu suomea ja yksi wau tuli siitä että sama avain käy porttikongiin, alaoveen sekä huoneiston oveen! Kuinka kätevää!

Kiitoradalla kohti Helsinkiä

Saavuin myöhäisellä lennolla eilen yöllä ja joskus kahden aikaan yöllä oon vihdoin päässyt nukkumaan. Kyllä olisi unta riittänyt aamulla, mutta ei se auttanut kuin herätä seitsemältä ja lähteä töihin. Sekin oli kyllä kivaa, siis sitten kun oli vähän ehtinyt heräilemään. :) Mulla on nyt perjantaihin asti aivan mahtava airbnb-kämppä tutulla kadulla Kampissa (asuttiin tuossa naapurissa pari vuotta sitten), ja viikonloppuna pääsen pitkästä aikaa pohjanmaallekin! Ensi viikolla sitten vuorossa toinen airbnb-kämppä ja reissun kruunaa vielä vappu Tampereella. Vaikka tämä päivä on mennyt vähän kulttuurishokissa, niin aika kivaa olla tälläisellä vähän pidemmällä visiitillä Suomessa, ehtii käydä kaikissa tärkeimmissä paikoissakin!

Töiden jälkeen jouduin kyllä rehellisesti sanottuna käymään pitkän ja tiukan keskustelun itseni kanssa illan ohjelmasta. Työpäivä ja vajaat yöunet väsytti sen verran, että eniten houkutteli sohvalla löhöily ja karkkipussi. Oon ollut nyt "kuivilla" sokerista (karkista ym. herkuista) 43 päivää ihan ongelmitta, mutta miettinyt että Suomessa sitten voin vähän maistaa kun on parhaita valikoimia tarjolla. Tänään iski kyllä sitten sellainen karkkihimo että huh. Onneksi olin siihen jollain tasolla valmistautunut, joten ihan heti en sille antanut periksi.

Tämä maisema on aina ollut yksi mun suosikeista Helsingissä

No ihan muikea muikkeli lenkillä.
Olen kova likka neuvottelemaan ja tuon pitkän keskustelun tuloksena sovin että vähintään puolen tunnin lenkin käyn juoksemassa (parempi sekin kuin ei mitään!) ja jos sen ja ruuan jälkeen vielä tekee mieli karkkia niin paljon että niitä sen jälkeen jaksan lähteä vielä hakemaankin, niin sitten niitä voin syödä. Tällä viikolla kun on monta ohjelmantäyteistä päivää, niin tekosyille ei ole sijaa mitä liikuntoihin tulee. Tuohon löhöilysuunnitelmaan olisi sopinut hyvin myös salkkarit, joista yhtäkkiä yllättäen intoilin näkeväni (laatuviihdettä jota ei ulkomailla näe!) mutta valitettavasti tässä neuvottelussa vaan meni juuri niin kauan että lenkki meni niitten salkkarien kanssa sitten päällekkäin.

Lenkistä tuli lopulta 42 minuuttia pitkä eli yli minimitavoitteen, enkä ole vieläkään syönyt karkkia! Hyvä minä! Tällä hetkellä istun sohvalla ja kyllä edelleen vähän tekisi karkkia mieli, mutta ei niin paljon että jaksaisin tuonne ulos niitä lähteä hakemaan. Tämä päivä lienee siis nyt selätetty sen osalta :) 

Onneksi säätkin on tänään olleet suotuisat, vaikka kevät ei täällä vielä ihan yhtä pitkällä olekaan kuin Lontoossa. Yhtenä konkreettisena mittarina narsissit, jotka näyttivät Hietsun rannassa olevan heräilemässä, mutta Lontoossa ne on jo lakastuneet pois. Kevättakkia en kyllä enää suostu paksumpaan vaihtamaan (eikä mulla sellaista mukana olisikaan), joten ei kiitos enää mitään räntäsadetta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti