torstai 23. huhtikuuta 2015

Rawsome!

Tästä Suomessa vierailusta on muun muassa sitä iloa, että voi osallistua kivoihin juttuihin joita on sosiaalisesta mediasta aiemmin haikaillut.  Olen MT Personal Trainingin jo melko pitkäaikainen asiakas, ja Monnan ja Tuukan kanssa on kyllä aina ilo asioida. :) Tällä kertaa he järjestivät asiakkailleen privaatin raakasuklaa workshopin yhteistyössä GreenStreetin kanssa Kalliossa kahvila Ruplassa. Juurikin noita samoja workshoppeja olin jo netistä haikaillut aiemmin, joten ei tarvinnut kauaa miettiä ilmoittautumista kun kutsu kolahti. Aika hyvää tuuria että sattui näin sopiva aikataulu! Raakasuklaa kiinnosti, mutta sitä en ollut koskaan valmistanut tai edes maistanut!

Jos sinäkään et tiedä raakasuklaan valmistamisesta yhtikäs mitään, tässä hyvin tiivistetty paketti asiasta. Mikäli aihe alkoi kiinnostaa, voin kyllä suositella lämpimästi samaista workshoppia! (Tämä ei sitten ole muuten maksettu mainos :) ) 

Ensinnäkin täytyy ensin hehkuttaa vähän tuota Ruplaa, joka ainakin mulle oli ihan uusi tuttavuus. Ruplassa on todella mielenkiintoinen, rento, hip ja cool vintage sisustus, jossa ihan kaikki on myytävänä (baaritiskiä lukuunottamatta). Lisäksi seinillä on vaihtuva taidenäyttely, ja nytkin aika monta katseenvangitsijaa oli seinillä. Erityismainintana tauluista alaston Stubbi, lammaspäisen palvelijan ja sammakoiden ympäröimänä - tosin voisi olla kyllä omalla seinällä hieman too much. Mahtava miljöö tälle workshopille, jota tuli useampikin hetki ihailtua. :)


Tästä oma Stubbi tuijottelemaan olkkariisi!

Ja sitten itse pääasiaan eli raakasuklaaseen. Aino oli GreenStreetiltä vetämässä workshopin, ja herranjumala sillä naisella on tietoa mitä näihin raaka-aineisiin tulee. :o En oikeasti edes yritä alkaa toistamaan niitä kaikkia hyötyjä ja juttuja mitä nämä raaka-aineet sisältävät (osaksi senkin takia että välillä jopa unohdin kuunnella asiaa kun jäin miettimään tuota tietämyksen määrää, josta selvästi saatiin vain pintaraapaisu - nyt oli kyllä todella asiantunteva ja asiastaan innostunut nainen asialla!). Ennakko-odotukseni oli vain oppia tekemään raakasuklaata, mutta samalla sainkin todella kattavan tietopaketin siitä kuinka terveellistä ja ravitsevaa tuo raakasuklaa ja sen ainesosat oikeastaan onkaan. Suklaa, jota siis suorastaan kannattaa syödä!

Saatiin me tottakai itse siihen suklaan valmistukseenkin paljon hyviä vinkkejä, kuten esimerkiksi mihin kannattaa kiinnittää huomiota maun ja koostumuksen onnistumiseksi. Kuten sanottu, itse en ollut koskaan kokeillut sitä millään tekniikalla aiemmin, mutta porukasta löytyi useampikin jotka olivat kokeilleet ja jollain tasolla ainakin myös siinä epäonnistuneet. Ihan läpihuutojuttu tuo hyvänmakuisen raakasuklaan valmistus ei siis kuitenkaan ole vaan tapoja ja raaka-aineita on monia.

Läpihuutojuttu tai ei, suklaan valmistus oli helppoa kuin heinänteko, kun vaan tietää mitä tekee! Pääpiirteissään se meni tässä workshopissa näin; ensin raastetaan sopiva määrä kaakaovoita, sulatetaan se vesihauteessa ja sitten otetaan raakakaakaojauhetta, lucumaa, tocoa, macaa (super-super-super-foodia!) ja suolaa, ja sekoitetaan nämä kaikki keskenään. Maistellaan ja lisäillään jauheita sitten tarpeen ja maun mukaan. Kun homma alkaa olla hyvällä mallilla maun ja koostumuksen puolesta, laitetaan sekaan hieman hunajaa makeuttajaksi. Sitten vaan suklaamassaa muotteihin ja haluttuja sattumia/maku-uutetta sekaan ja sitten pakkaseen hyytymään. Parikytminuuttia ja se on valmista nautittavaksi! Työkalut valmiinaKaakaovoi näyttää tältä. Tämäkin oli mulle uusi tuttavuus.

Sinne se suli vesihauteessa ihan itsestään.
Suklaan valmistus täydessä käynnissä

Sitten vaan muotit täyteen!


Erilaiset sattumat valittu ja ripoteltu muotteihin, ja sitten koko paketti pakastimeen

Valmista!

Tässä lopputulos näin kauniisti talouspaperin päällä. Monnan instagramista voi katsoa kuinka oikeat bloggaajat kuvaavat raakasuklaansa. ;)

No miltä se tämmöinen superterveyssuklaa maistuu? Ei Fazerin siniseltä, sen voin sanoa, mutta ei niin tietenkään voi olettaakaan. Tosi hyvältä tummalta suklaalta kuitenkin! Voisin veikata että maku vain paranee kun siihen tottuu. (Kaikkea pitää maistaa aina kymmenen kertaa ennen kuin voi antaa lopullisen tuomion, näin äiti on aina opettanut. ;) )

Energiaahan raakasuklaassa on melkein saman verran kuin tavallisessakin suklaassa. Siitä tavallisesta suklaasta vaan ei kroppa saa yhtikäs mitään muuta kuin hetkellisen mielihyvän kun suklaa on suussa ja sen jälkeisen sokeripiikin ja yleensä ainakin liian monen palan jälkeen huonon olon ja väsymyksen. Energiaa kyllä kaloreina, mutta ei sellaista mitä oikein voisi käyttää mihinkään. Raakasuklaasta kroppa sen sijaan saa sellaista virtaa ja energiaa ja vitamiineja ja entsyymejä ja ja ja  muita hyviä juttuja, joten ei näitä oikeastaan kannata edes samassa lauseessa verrata.

Suklaatehdas laitettaneen pystyyn heti kun palaan takaisin kotiin.


ps. Sinä siellä joka eksyt blogiini blogilistan kautta! Nyt kun he harmillisesti ilmoittivat lopettavansa, klikkaile vaikkapa facebookissa tykkäys, niin saat päivitykset suoraan feediisi jatkossa! Linkki löytyy tuosta sivupalkista :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti