keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vuonna 2015

Viimeisiä viedään vuotta 2015 ja on tullut aika summata vuoden kohokohdat yhteen postaukseen. Tämmöset vuoden yhteenvedot on mun mielestä aina postausten parhaimmistoa ja nythän niitä putkahtelee vähän joka puolelta, jee! :) Vuodenvaihde on kyllä kivaa aikaa, kun saa summata kuluneen vuoden jutut ja kuitenkin taas ollaan jo uuden äärellä kun ensi vuosi kolkuttelee ovella :) 

Suosittelen muuten itse kullekin summaamaan menneen vuoden hyvät jutut ja mielellään jopa sanomaan ne jollekin ääneen. Tässä tämä elämä soljuu eteenpäin ja on niin helppo ajatella että eipä tässä nyt erikoisempia ole tapahtunut, mutta kyllä aivan varmasti jokainen löytää hienoja hetkiä vuoden varrelta kun alkaa miettimään. Niitä hetkiä on hyvä hetki muistella ja miettiä! Itse en tosin tänä vuonna missään nimessä sanoisi että eipä ole erikoisempia tapahtunut, sillä tämä vuosi on ollut elämäni merkittävin monellakin tapaa. Erikoisia juttuja riittää yhdelle vuodelle aivan riittämiin! :D

Tammikuu

Tammikuun alkupäivinä pakkailtiin Markuksen kanssa matkalaukkuja ja varastoitiin niitä tavaroita mitkä ei mukaan mahtuneet. Ja sitten me lähdettiin matkalaukkuinemme kohti uutta elämää! Edeltävänä syksynä tehty päätös muuttaa Lontooseen konkretisoitui. Meillä ei ollut varsinaista syytä lähteä; ei töitä odottamassa eikä asuntoa eikä edes ketään ystävää Lontoossa. Oli vain tunne että tätä pitää kokeilla. :) 

Tammikuussa jos koskaan elettiin todella päivä kerrallaan. On aika erikoinen fiilis saapua parin matkalaukun kanssa vieraaseen maahan ja kaupunkiin ja lähteä siitä sitten rakentamaan elämää. Tutustuttiin Lontooseen, käytiin asuntonäytöissä, haettiin vimmatusti töitä, kohdattiin vastoinkäymisiä niin asunto- kuin työmarkkinoillakin ja ennenkaikkea odotettiin. Odotettiin että puhelin soi ja työkuviot (ja sitä kautta myös asuntokuviot) menisivät eteenpäin. Ei ollut ihan helpointa aikaa tuo, mutta itsehän me oltiin sinne lähdetty! 

Epäsäännöllinen ja epävarma elämä jätti treenit varjoonsa niin että koko tammikuussa käytiin lenkillä vain muutaman kerran. 

Helmikuu

Asunnon ja töiden metsästys oli edelleen agendalla helmikuun alkupuoliskolla. Majoituimme aina noin viikko kerrallaan airbnb-asunnoissa tai hotelleissa. Viikko kerrallaan siksi, että uskoimme, toivoimme ja tiesimme että muutos tilanteeseen voi tulla hyvinkin äkkiä. Työnhaku osoittautui turhauttavaksi ja siten myös asunnon haku. Henkistä kriisiä pukkasi välillä, mutta nyt voin jo sanoa että olipahan kasvattava kokemus! ':)

Ja niinhän siinä lopulta kävikin että Markus löysi yhtäkkiä töitä aikataululla "huomenna aloitus" ja sen jälkeen parin päivän päästä minä löysin meille asunnon johon muutettiin heti seuraavana päivänä kun asia oltiin sovittu. Asioilla on siis todellakin tapana järjestyä vaikka ajoittain siihen uskominen saattaa olla koetuksella! :) 

Helmikuussa saimme jo ensimmäiset vieraatkin kylään ja turisteilimme heidän kanssa yhdessä pitkin Lontoota. 

Maaliskuu

Maaliskuu oli kotiutumisen kuukausi, kun vihdoin matkalaukkuelämän jälkeen sai ankkuroitua itsensä yhteen paikkaan. Samalla treenitkin alkoi löytää säännöllisen rytminsä takaisin. Hankittiin salikortit naapuruston salille, itse liityin paikalliseen triathlon-seuraan ja alettiin tutustua alueen lenkkireitteihin. Aloin käydä triathlon-seurani spinning-tunneilla sekä uintiryhmässä. Eräs sunnuntai vuokrattiin myös uuden ystäväni Heidin kanssa maantiepyörät Richmond Parkista ja nautittiin erittäin kesäisestä maaliskuisesta sunnuntaista muiden maantiepyöräilijöiden seassa

Itse iloitsin jo saavani töitä toukokuun alusta lähtien, joten elämä tuntui todella rullaavan eteenpäin. 
Huhtikuu

Huhtikuussa Kunnolla-blogi näki päivänvalon! :) Kävin Mallorcalla neljän päivän pyöräilylomalla ja innostuin niistä postaamaan niin innokkaasti että päätin aloittaa kokonaisen blogin treeniasioiden ympärille. 

Alkuvuoden vähäiset kuntoilut kostautuivat Mallorcalla, ja piiputin itseni ihan tyystin pitkällä vuoristolenkillä. Ymmärsin sentään myöntää tappioni ja tilata taksin hotellille, ennen kuin mitään pahaa ehti tapahtua. Mallorcan reissusta kirjoittelin täällä, täällä ja täällä

Kävin myös Suomessa heittämässä parin viikon työkeikan ja samalla pääsin lenkkeilemään ja treenailemaan tutuissa maisemissa pitkästä aikaa. Huhtikuussa sain myös kuulla että toukokuulle luvatut työt Lontoossa siirtyisivätkin eteenpäin koska minulle kaavaillussa projektissa oli tullut viivästys. Lontoon kuukaudet olivat kuitenkin hioneet mun hermoista jo timanttia, joten tämä harmittava takaisku ei pilannut sentään koko kuukautta. ;)

Toukokuu

Vappu juhlittiin vielä Suomessa ja toukokuun puolella matkasin takaisin Lontooseen ja toin vihdoin sen maantiepyöräni mukanani. Lopulta kauhean jännityksen saattelemana uskaltauduin myös ensimmäistä kertaa sillä ajamaan Lontoon liikenteen sekaan! Se laskettakoon yhdeksi vuoden suurista henkisistä voitoista :

Kävin Niken järjestämällä yhteislenkillä tavatakseni Running like a girl -kirjan kirjoittajan Alexandra Heminsleyn ja pari kertaa Raphan järjestämissä naistenilloissa kuuntelemassa mielenkiintoisia puhujia. Kirjoitin postauksen meidän hitaampien juoksijoiden puolesta (täällä), joka on edelleen yksi mun omista lempparipostauksista. 

Lisäksi käytiin nauttimassa Miamin auringosta toukokuun lopulla. Aurinko tekee aina hyvää! :) Reissussa jäi treenit vakaista aikomuksista huolimatta melko vähälle vaikka tuleva puolimaraton jo kummitteli mielessä. 

Kesäkuu

Kesäkuussa odotteli vuoden ensimmäinen urheilutapahtuma, Helsinki Half Maraton. Nyt kun tätä alkuvuotta tarkastelee, niin ei ollut ihmekään että varsin vaikea reissu siitä tuli. Kisaraporttia HHM:ltä löytyy täältä

HHM:n jälkeen vietin viikon pohjanmaalla ja rohkenin kysyä Ninniä uintiseuraksi. Vesi oli kesäkuun alussa vielä jäätävää mutta seura oli hyvää :) 

Toinen tapahtuma odotteli heti tuon HHM:n jälkeisen viikon lopulla, kun osallistuin Himos Triathlonin kuntosarjaan. Siitä jäikin paljon HHM:ää parempi mieli, vaikka viiden naisen sarjassamme jumbosijan otinkin eikä väliajatkaan oikein mairitelleet. Tapahtumasta huokui kuitenkin positiivinen meininki ja niin kisaajat kuin järjestäjätkin kannustivat kaikkia. Maalissa tarjoiluja hoiti Soile, jolle uskaltauduin tunnustamaan että olen seurannut hänen blogiaan :) 

Kesäkuussa tehtiin myös ensimmäinen roadtrip lounaiseen Englantiin ja hienosteltiin Royal Ascotissa. Molemmat näistä oli aivan ikimuistoisia kokemuksia! Cornwallin jylhät maisemat ja Kuningatar Elisabethin näkeminen suht lähietäisyydeltä sykähdyttävät yhä näin talven pimeinä iltoinakin. :)

Kirjoitin blogin historian kirkkaasti luetuimman postauksen koskien pyöritystekniikkaa, joka puhututti etenkin fillarifoorumilla. Uskaltauduin itsekin pikkuhiljaa jo hieman paremmin Lontoon kaduille pyöräni kanssa.


Heinäkuu

Heinäkuussa kävin kokeilemassa avovesiuintia Hyde Parkissa, mutta vesi ja vesikasvit yököttivät sen verran että siitä ei tullut muutaman vedon jälkeen mitään. Ahdistuin edessä siintävästä maratonista, mutta koitin selättää tuskani lähtemällä lenkille. 

Poistuin ensimmäistä kertaa pyöräni kanssa Lontoosta ja kävin Windsorissa pyöräilemässä paikallisoppaan avustuksella. Regent's Parkin ringittämisen jälkeen tämä oli aivan mahtavaa vaihtelua ja Windsorin ison puiston suljetuilla teillä pääsi pyörän selässäkin vähän rentoutumaan pitkästä aikaa

Reissasin heinäkuun aikana Tallinnaan ja myöhemmin toiselle reissulle Suomeen. Suomessa kävin Kangasala Triathlonilla Kunto+ sarjassa, joka oli oikein mukava hyvänmielen tapahtuma sekin, vaikkakin joitakin ensikertalaisen ontumisia oli järjestelyissä havaittavissa. Omaan tekemiseeni olin tyytyväinen ja se olikin parempaa kuin Himoksella! 

Sain kuulla että eteenpäin siirtyneet työkuviot menivät lopulta täysin puihin, mutta totesin että hyvä niin. Ei siinä sitten kovin kauaa mennytkään kun päähäni pälkähti loistava yritysidea ja päätin tarttua tuumasta toimeen sen kanssa. 


Elokuu 

Elokuussa löysin hyvän maratontreeniflown ja löysin jopa palan metsää Lontoosta. Ostin maraton mielessäni myös uudet lenkkarit ja lenkkeilinkin suht ahkerasti. Lisäksi pyöräily alkoi vihdoin sujua ilman suurta jännitystä myös Lontoon Regent's Parkissa. 

Pääsin uudestaan pyöräilemään Windsoriin, tällä kertaa toimien itse oppaana ystävälleni Heidille. Päivä oli upea ja aurinkoinen, vaikka Heidille osuikin rengasrikko.


Elokuussa matkustelin jälleen myös täällä Englannissa, ensin Shakespearen synnyinkaupunkiin Stratford-upon-Avoniin ja myöhemmin kuun lopulla lähdettiin isommalla porukalla pitkäksi viikonlopuksi Lake Districtille. Lake District (postausta täällä ja täällä) on yhä edelleen yksi suosikkimatkakohteistani ikinä, erityisesti reilun neljän tunnin vaellus eksymisineen on jäänyt pysyvästi hienona kokemuksena mieleen. Sinne on kyllä vielä päästävä joskus takaisin! :) 

Ahkerat lenkkeilyt kostautuivat harmikseni penikkavaivana kuun lopulla. 

Syyskuu 

Syyskuussa jouduin penikkavaivan vuoksi pitämään juoksutaukoa ja samalla kadotin hyvän juoksuflown. Kun jalka sitten parani (onneksi jo parin viikon levon jälkeen) ei juoksu enää huvittanutkaan. Pyöräily oli kivaa, mutta lähenevä maraton pakotti lenkkipoluille. Tämän ansiosta pohdiskelin myös sitä että miksi pitää ottaa stressiä liikunatavoitteista ja asetin jo tavoitteita vuodelle 2016. Niillä mennään edelleen!

Aivan reissuton ei ollut syyskuukaan, sillä käväistiin Bilbaossa ja San Sebastianissa hakemassa vielä vähän kesätunnelmaa syksyisen Lontoon keskelle ja syömässä herkullisia pinstoxeja navat pullolleen. Kävin myös seuraamassa ensimmäistä kertaa koskaan ihan oikeita pyöräilykisoja Lontoon keskustassa.
Lokakuu 

Lokakuun alussa tein taas lyhyen Suomi-visiitin ja sain sillä reissulla viimeisen voitelun maratonille, 25 km pitkiksen Elisan kanssa. Edellinen yli 20 km olikin elokuulta ennen penikkavaivoja. Maraton alkoi hermostuttaa siinä määrin että yritin vain unohtaa koko asian.

Tein jälleen lyhyen työkeikan Suomeen ja pääsin pitkästä aikaa vähän työmatkapyöräilemäänkin. 

Lokakuun 18. se sitten koitti, vuoden päätavoite liikunnan saralla - Amsterdamin maraton! Reissu ei ollut missään nimessä helppo, mutta maaliin sekin lopulta tultiin. Ja jos ei muu, niin maaliin pääseminen ainakin oli kertakaikkisen mahtavaa! :) Maratonraportti löytyy täältä.

Loppukuukausi meni liikuntojen osalta hyvin kevyesti maratonista palautuen. 

Lokakuun lopulla syksyn aikana tehdyt suunnitelmat ja valmistelut konkretisoituivat vihdoin kun  perustin kahden yhtiökumppanin kanssa oman yrityksen. Tämä oli ehdottomasti yksi vuoden ja koko elämäni merkittävimpiä päiviä! Yrityksen kanssa oli sen verran tekemistä että blogissa oli hiljaista pitkään.


Marraskuu

Marraskuussa Kunnolla-blogiin ei tullut yhtäkään postausta, johtuen täysin siitä että mulla oli kädet täynnä töitä. Olin Suomessa pidemmällä työkeikalla ja iltahommina tein oman firman juttuja. Onnekseni ehdin kuitenkin edes lenkille kaimani ja blogikollegani Sporttaillaan -Hannan kanssa :) 

Marraskuu meni ihan hujauksessa ohi ja suoraan sanottuna teki vaikeuksia kerätä edes tähän postaukseen neljää kuvaa marraskuulta

Joulukuu 

Ohi hujahtanut lähes treenitön marraskuu sai mut ottamaan ryhtiliikkeen treenin suhteen ja joulukuun teemaksi muodostuikin jouluputki. Jouluputki sisälsi treeniä vähintään 30 minuuttia joka päivä joulukuun alusta jouluaattoon saakka. Ja oli paras idea pitkään aikaan! :) 

Jouluputki sujui muuten mainiosti, mutta lopulta ihan lopussa yksi päivä jäi välistä yltyneen flunssan takia. Treenirytmi muodostui kuitenkin uudestaan ja lajit vaihtelivat juoksun, kuntosalin ja uinnin välillä. Tapaninpäivänäkin tuli ihan automaattisesti lähdettyä lenkille vaikka varsinainen putki loppui jo. (Joulupäivänäkin olisi muuten, mutta se sää ei ollut ihmistä varten...) 

Joulu meni rattoisasti maaseudun rauhassa Tiistellä, mutta vuosi vaihdetaan tällä kertaa Lontoossa.
Siinäpä se, mun vuosi 2015. Huh minkälainen se olikaan! Kaiken muun hyvän lisäksi vuoteen mahtuu joukko uusia ystäviä ja tuttavia, jotka sekä Lontoo että blogi on tuoneet tullessaan. Liikunnallisestihan vuosi ei ollut ollenkaan aikaisempien parin vuoden tasolla (että sinänsä erikoinen ajankohta perustaa treeniblogi ;) ) mutta sen suhteen olen itselleni armollinen - tässä on nyt ollut vähän kaikkea... 

Saas nähdä kiihtyykö vauhti ensi vuonna! Siis ihan konkreettisesti juoksuvauhti tai sitten tämä elämän tahti :) Ei kai siinä auta kuin pitää lätsästä kiinni ja antaa mennä vaan täysiä?

Aivan erinomaista Uutta Vuotta kaikille blogin lukijoille! Toivottavasti 2015 oli teillekin antoisa, mutta olkoon 2016 yhä edelleen taas parempi - ensi vuodelle toivon terveyttä, menestystä ja iloa niin itselle kuin kaikille teille lukijoillekin! :) 

6 kommenttia:

 1. Sulla on ollut kyllä aivan mieletön vuosi ja sitä on ollut ilo seurata blogissa! Menestystä myös tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Marija ja kiva että olet mukana seurailemassa menoa :) Kiitoksia kovasti ja samaa sinne! :)

   Poista
 2. Aivan henkeä salpasi lukea, ihan huikea vuosi! Sä vaan meet ja teet, iso peukku sille! Onkohan multa mennyt muuten ohi vai oletko kertonut että millaisen yrityksen perustit? Terveisin utelias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kieltämättä kyllä tässä on monenlaista riittänyt yhteen vuoteen! :) En ole vielä kertonut tuosta yrityksestä enempää (tai siis mitään), kertonen siitä lisää sitten keväällä!

   Poista
 3. Huhuh! Aikamoista rohkeaa asennetta on kyllä ollut teidän vuosi täynnä. Makeita urheilumaisemia ja ihania innostuksia myös! Oikein hyvää ja elämyksellistä uutta vuotta myös sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä monenlaista riittänyt vuoden varrella ja muutamaankin otteeseen on tullut mietittyä että ollaanko me nyt ihan hulluja :D mutta jos tuntuu että jotain on kokeiltava niin kyllä silloin on parasta katsoa se kortti läpi :) Kiitos ja tosiaan erinomaista vuotta sinne myös! :)

   Poista