torstai 11. helmikuuta 2016

Keskiviikon arkiruoka: pestoinen lohipastavuoka

Ihan vain tämän oman teemaviikkoni vuoksi olen intoutunut selaamaan reseptejä vaikka millä mitalla netistä. Suurin osa selauksesta menee otsikkotasolla ja aika harvan klikkaan auki. Otsikon pitää herättää mielenkiinto akselilla 1) siinä on jotain uutta mitä en ole vielä tehnyt 2) sen pitää kuulostaa heti potentiaalisesti herkulliselta. Tämäpä kuulosti!

Ensi karsinnan jälkeen resepti pääsee edelleen jatkoon jos se on tarpeeksi helpon kuuloista ja / tai vakuuttaa tarpeeksi herkulliselta raaka-aineidensa puolesta. Onneksi en ollut asettanut resepteille sääntöä 3) sen pitää olla kevyttä. Tämä nimittäin on melko hevi setti. :D Mutta hyvää se on, jos tykkää kylmäsavulohesta ja pestosta. :) 

Tapani mukaan muokkasin taas ainesosien määriä vähän oman makuni mukaan. Laitoin vähän enemmän lohta mukaan ja vähän vähemmän pastaa. Lisäsin ohjeesta poiketen mukaan myös sipulia, mutta sen sijaan sokeriherneenpalkoja halusin vain kokeilla (en olekaan niitä ennen edes ostanut!) ja laitoin niitä vain puoleen vuokaan. Ohjeessa puhuttiin pakasteista, mutta mitä ilmeisimmin Suomessa on paljon paremmat pakasteosastot ja vaihtoehtojen puutteessa mun oli taas ostettava ihan tuoreita. :) Juustoa laitoin vain puolet alkuperäisestä ohjeesta, ihan vain koska 100 g tuntui niin paljolta. 

Alla ohje nyt niinkuin minä sen tein, hellapoliisilta löytyy alkuperäinen. 

Vielä muutama huomio näin ensikokeilun jälkeen: sipuli oli aivan loistava lisä tähän ruokaan, sitä olisi saanut olla enemmänkin! Sokeriherneenpaloille en oikein tässä ruuassa syttynyt, joten ensi kerralla niiden tilalle voisi keksiä jotain muuta tuolle sipulille kaveriksi. Jos niitä palkoja laittaisi, niin ainakin ne voisi pilkkoa vähän pienemmiksi :D Kokonaisuutta voisi keventää laittamalla pestoa ensi kerralla hieman vähemmän. Tälle ei siis lähde ihan yhtä varauksettomat suosittelut kuin viikon kahdelle ensimmäiselle reseptille, mutta sanoisin että ihan oiva vaihtoehto välillä sille makaronilaatikolle ;) 



PESTOLLA MAUSTETTU KYLMÄSAVULOHI-PASTAVUOKA
4-6 annosta

n. 3-4 dl makaronia tai muuta pastaa
suolaa

n. 1 1/2 dl tillipestoa tai muuta vihreää pestokastiketta
300g kylmäsavulohta
2 1/2 dl ruokakermaa
50 g parmesaaniraastetta
(100 g sokeriherneenpalkoja)
1 punasipuli

Valmistus:

1) Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta. Itse käytin täysjyvä fusillia, mutta kaikki muutkin käy. Voit myös käyttää eiliset pastat tässä jos sellaisia on kaapissa.

2) Pilko sipuli suikaleiksi ja kuullota pannulla.

3) Sekoita kaikki aineet pastan sekaan - pesto, sipuli, pilkotut lohet, kerma, sokeriherneenpalot ja parmesaniraaste (tästä voit säästää osan myös pinnalle ripoteltavaksi). Peston määrää kannattaa miettiä omien mieltymysten mukaan, ohjeen mukaisella määrällä lopputulos on kyllä tosi pestoinen. Kaada seos uunivuokaan ja kuumenna 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ja eikun syömään!

Tämä on sen verran tuhdin makuista, että raikas salaatti kylkeen on hyvä kaveri. :)

2 kommenttia:

  1. "Suomessa on paljon paremmat pakasteosastot ja vaihtoehtojen puutteessa mun oli taas ostettava ihan tuoreita. :)" tää on niin tragikoomista! Täällä me suomessa joudutaan ostaan niitä pakasteita kun tuoreita ei tunnu mistään löytyvän kun parin viikon ajan kesällä. Koskee kyllä montaa muutakin vihannesta kun vaan herneitä! Nauti tuoreista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, se olikin tarkotettu sarkastiseksi vitsiksi ;) Vaikka siis en pidä kyllä pakasteitakaan pahuuden perikuvana, niistä saa otettua tarvittavan määrän aina kerrallaan ja loput säilyy - ja (käsittääkseni) kylmäketju hoidettu niin tehokkaasti että ravintoaineet on tallella. Sanoisin että molempi parempi! Mutta juu, harvoinpa se kumminkaan on niin että ihan JOUTUU ostaa tuoreita, kun ei ole pakastetta saatavilla :D

      Poista