sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mitä tänään syötäisiin?

Ah se on niin ihanan helppoa arjessa keksiä uusia ruokia omassa keittiössä laitettavaksi. Eikö niin? NOT! 

Ruokabloggaajat ja muut keittiön superihmiset erikseen, mutta väitän että meille tavallisille kuolevaisille ei ole aina niin helppoa keksiä taas tänään että mitä laitetaan ruuaksi. Itseasiassa arkiruoka on yks elämän vaikeimpia asioita, jos sen haluaa pitää jatkuvasti vaihtelevana ja kokeilevana. Niitä ideoita pitää sitten jaksaa haalia jostain! Ja koska netti on pullollaan nykyään kaikkea tietoa mitä vaan keksii hakea, niin valinnan vaikeus väsyttää jo reseptejä selatessa, ellei ollut jo etukäteen ajatusta mitä etsii. En kai ole yksin tämän ongelman kanssa?

Minä ainakin myönnän, että meidän keittiössä ruuat pyörivät samojen tiettyjen vaihtoehtojen välillä aika paljon. Meillä tykätään etenkin makaronilaatikosta (tämä on se varma valinta joka toimii joka kerta koko meidän kahden hengen taloudelle), lihapullista ja itsetehdystä pizzasta! :D Usein lounaaksi paistan nopeasti kanaa ja kokoan pikaisesti kanasalaatin tai sitten vaikkapa paistan jauhelihaa ja muussaan avokadon mausteineen guacamoleksi ja siihen salaatti kylkeen. Hyvin nopeita ja helppoja juttuja, joihin ei paljon reseptejä tarvi kaivella. Vuohenjuustosalaatti tai salaatti falafel-pyöryköillä ja hummuksella on herkkua myös! :)

Nyt mulla on kuitenkin iskenyt into ottaa keittiötä haltuun (uusi vuosi ja niineespäin) ja oon halunnut kokkailla vähän jotain uutta. Niinpä yritän nyt kantaa itse korteni kekoon tässä ainaisessa arkiruokadilemmassa ja ainakin toivottavasti tarjota jollekin uusia ideoita mitä sitä kotona voisi ruuaksi laittaa. Julistan huomisesta eteenpäin arkiruokaviikon alkavaksi!

5 arkipäivää, 5 reseptiä. Ne ei ole mun omia (en minä mikään reseptinkehittelijä-masterchef ole), mutta itse testaamia ja hyväksi havaittuja. Ne ei ole superhienostuneita kikkailuja, mutta kuitenkin vähän uutta ja hyvää (ainakin itselle). Lupaan ettei mukana ole makaronilaatikkoa, eikä ehkä niitä lihapulliakaan ;) Ennenkaikkea siis vaan ideoita jakoon tavallisista ruuista, niitä itsekin aina kaipaan! Huomenna startataan! :)

Kuvassa herkullinen kesäinen kalalautanen ja uusia perunoita. Kuva ei liity tapaukseen. :)  


Lisäksi haastan muut bloggaajat mukaan! Pistäkää arkiruokanne jakoon ja pitäkää oma arkiruokaviikkonne tai edes päivä! :) Haluan lisää ruokaideoita!! Vinkkaa kommenttiboksiin jos otat haasteen vastaan!  :)

Ne joilla ei omaa blogia ole, kuulen mieluusti myös omia suosikkeja ja ruoka-ohjeita vaikka suoraan tuolla kommenttiboksin puolella. Ja tottakai haluan kuulla jos joku intoutuu kokeilemaan jotakin jakamistani resepteistä!

Itselle tämän oman haasteeni toteuttaminen pisti jo miettimään ja kokeilemaan keittiössä uusia reseptejä, joten homma kannatti jo siksi! Suosittelen :) 

6 kommenttia:

 1. Innolla jään odottelemaan tätä sun arkiruokaviikkoa :)! Mulla on tulossa ruokapostaus pian ulos, niin siinä voisin jakaa myös ohjeita ja ideoita! :) Mä oon tosi kokeileva ja innostunut, joten meillä syödään viikottain uusia juttuja vanhojen suosikkien rinnalla :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mäkin jään innolla odottelemaan sun ruokapostausta! Ehdottomasti ohjeita ja ideoita kehiin! :) Sä taidatkin olla tuota "muut keittiön superihmiset" -porukkaa? ;) Ei vaan, jos on jostain asiasta aidosti innostunut, niin eihän se ole vaiva eikä mikään kokeilla koko ajan uutta ja ideoitakin varmaan tulee ihan kaikkialta :) Toivon että se innostus tarttuu vielä itseenikin!

   Poista
 2. Kiva idea tuo arkiruokaviikko, täytyykin seurailla, millaisia postauksia sen merkeissä blogiisi ilmaantuu. Minä innostun kausiluonteisesti kokeilemaan uusia ruokia, mutta sitten saattaa taas mennä pitkä aika, että pyörittelee vain vanhoja tuttuja juttuja. Pitääpä katsoa, jos innostuisin arkiruokaviikkoilemaan jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, toivottavasti innostut! :) Ja joo noin se usein menee itselläkin, että kausittain innostuu jostain mutta tosiaan niitten kausien välillä saattaa olla paljon pidempi aika että tekee vaan niitä samoja juttuja. Toivottavasti saat täältä jotain uutta ideaa! :)

   Poista
 3. Loistava postaussarja-idis! Minäkin voin joku päivä jakaa joitakin reseptejä, koska tosiaan menee muuten niin peruslinjalle. Blogista oonkin löytänyt lukuisia hyviä reseptejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! :) Jään innolla odottelemaan mitä reseptejä sun blogiin ilmestyy! :)

   Poista