torstai 25. helmikuuta 2016

Kaupunkikierros Torinossa

Reissumme viimeinen yö vietettiin Torinossa, jossa meillä oli aikaa kierrellä sekä tulo- että lähtöpäivänä jonkin verran. Etukäteen en tiennyt Torinosta mitään. Ylipäänsäkin mulla on reissuilla tapana vain mennä ja ihmetellä, mutta etenkin tällä reissulla selvittelykiintiöt oli enemmän kuin täytetty tuon alppikohteen etsinnässä. 

Hotellille päästyämme lähdettiin kävelemään suunnilleen sinne minne nokka näyttää, tietämättä oikeastaan mitä juuri siellä suunnassa tai oikeastaan koko kaupungissa on tarjolla. Hyvin äkkiä tuli kyllä selväksi että historiaa tällä kaupungilla riittää. Palatseja, museoita ja ennenkaikkea kaariholvia tuntui olevan kaikkialla. Jälkikäteen luin että kaariholvikäytäviä Torinosta löytyy 18 km matkalta, niitä ja niiden paljoutta ei tosiaan voi olla huomaamatta! 

Sää oli etenkin maanantaina harmaa ja sumuinen, mikä ei tee maisemille oikeutta kuvissa. Ylipäänsäkin kaupungissa oli jopa vähän syksyistä, koska ruskeat lehdet eivät olleet tippuneet puista, eikä monikaan puu vielä vihertänyt. Tiistaina sää oli parempi, jopa niin lämmin ettei auringossa takkiakaan tarvinnut. Tein kunnon turistikierroksen ja räpsin kuvia ympäri kaupunkia. Tässäpä niitä muutama :) 


Pari päivää meni kaupungilla pyöriessä ihan helposti, välillä poiketen kivalta näyttävään kahvilaan (ihan sattumalta poikettiin sellaiseen 1800-luvulta) tai maistelemaan hyviä juustoja ja kinkkuja. Myös yhdessä palatsissa vierailimme ihan extempore (Palazzo Madama), tosi mielenkiintoinen paikka sekin! Vaikkei Torinossa yhtään Big Benin tai Eiffel-torin veroista superkuuluisaa nähtävyyttä olekaan, niin näkemistä kyllä riittää. Automuseo jäi meillä käymättä (Fiat on Torinosta!) ja jätskikin jäi herkkulakon vuoksi syömättä (vaikka se on Italiassa melkein rikollista olla syömättä jätskiä), mutta aina on hyvä jättää jotain ensi kertaankin. 

En odottanut Torinolta juuri mitään, joten yllätyin erittäin positiivisesti. :) Toisaalta, Italia harvoin pettää lomakohteena - omalle kohdalleni niin ei ole käynyt vielä koskaan! 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hienolta. Italiaan olisi kiva päästä tutustumaan enemmän, olen käynyt siellä vain yhden kerran lyhyellä päiväreissulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi tutustumaan! Tämä oli itsellä nyt neljäs kerta Italiassa, ja vielä on niin paljon paikkoja joihin pitäisi päästä! Rooma, Venetsia, Como-järvi ja nuo alpit menee itsellä Italian kohteissa kärkeen, vaikka siis tämä Torinokin oli näin kiva! :)

      Poista