lauantai 13. helmikuuta 2016

Arkiruokaviikko - behind the scenes

Arkiruoka viikosta selvitty, puuuh! Ai miltäkö nyt tuntuu? Ihanalta, voin taas nukkua yöni rauhassa ;D Parin totaalisen pieleen menneen kokeilun jälkeen meinasi tulla jo hätä käteen nimittäin. Mulla oli siis osa resepteistä etukäteen testattu, ja loput piti muka ehtiä hyvissä ajoin ennen perjantaita testailemaan - niin että bufferiakin oli pari päivää. No eipä ollut kauaa!

En ole mikään leipuri hiiva, joten tällä viikolla jo jaetuista ohjeista jokainen voi olla varma onnistuvansa. Koska jos minäkin, niin muutkin. Alla vielä pari vinkkiä niille jotka onnistuvat keittiön puolella vähän paremmin kuin minä sekä hätävarasuunnitelmat itseni kaltaisille.

Nyt on siis aika pitää pieni reality check, pari ruokavinkkiä  tyylillä "mitä niistä tuli" ja "mitä niistä piti tulla". :D

Mitä siitä tuli: JAUHELIHAPIHVI JA PAAHDETUT PORKKANAT

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
pippuria

1) Pilko sipulit pieneksi, kuullota pannulla.

2) Sekoita kaikki ainekset keskenään, muotoile pihviksi ja paista pannulla

3) Tee porkkanat kuten torstain postauksessa esitetty.



Tämän kanssa on vaikea mennä pieleen, eikä siis mennyt nytkään. Silti, mitä siitä piti tulla:

BATAATTIRIESKAHAMPPARIT

Bataattirieskan hyvin helpon kuuloinen ohje löytyy täältä. Mulla on kyllä aika heikko track record kaikenlaisten leipomisten kanssa, ja niinhän ne sitten nämäkin meni aaaaaivan pieleen. Mun taikina oli ihan vetistä löllöä ("varovasti" vettä olikin semmonen "hups") ja vaikka lisäilin vielä jauhoa sekaan, niin ei mikään pelastanut sitä. En enää niin kovin toiveikkaana, mutta viimeisillä toiveen rippeillä kuitenkin, heitin taikinat pellille ja uuniin, mutta niinhän se sitten jämähti leivinpaperiin kiinni ettei siitä irronnut muutakuin kuori käteen. Tää on niin tätä! :D (Sen verran mitä sain siitä kaavittua irti, niin voin sanoa että maku oli kuitenkin oikein mainio, eli näitä kannattaa kokeilla jos osaa! :D)

Mitä siitä sitten piti tulla?

BATAATTIHAMPPARIT

Bataattihampparit onkin jo ihan vanha juttu täällä blogimaailmassa. Ohjeita on ympäri nettiä, mutta esim. täällä. Tätä minäkään en olisi tässä kohtaa voinut enää mokata, mutta kun ne melkein viimeiset bataatit oli just käytetty tuohon rieskaviritelmään. Mulla oli vaan kaks minibataattia kaapissa, ja ne ei kyllä mitenkään riitä. Heitin ne kumminkin sitten porkkanoiden kanssa uuniin ja hyviltähän ne maistuikin "lohkobataatteinakin" - kokonaisuus vaan oli vähän tylsempi. :)


Toinen päivä ja toinen yritys tehdä jotain uutta ja hienoa ja trendikästä.

Mitä niistä tuli: KANATACOT JA GUACAMOLE

TACOT
Kaupasta valmiita taco-taskuja, n. 2 per hlö
400 g kanaa
Tomaattia
Sipulia
Paprikaa
Creme fraichea, salsaa ym. kastikkeita oman maun mukaan

1) Paista ja mausta kanat

2) Lämmitä tacot (itse lämmitin mikrossa), pilko täytteet

3) Laita haluamasi täytteet väliin ja nauti heti.

GUACAMOLE (niinkuin minä sen teen)

2 Avokadoa
1/2 sipuli
1/2 tomaatti
suolaa
(granaattiomenan siemeniä)

1) Muussaa avokadot

2) Hienonna sipuli ja tomaatti (jos olet oikein viitseliäs niin poistat tomaateista sisukset. Arvatenkin itse en ole niin viitseliäs, ja pistin sinne sekaan koko roskan). Lisää suolaa maun mukaan.

3) Pinnalle voi heittää granaattiomenan siemeniä. Opin tämän Miamissa meidän hotellissa. Ovat mainio kirpsakka lisä!



Mitä niistä sitten piti tulla? No, muuten samat setit, mutta valmiiden tacojen tilalle:

KUKKAKAALITORTILLAT

Tähän voisi melkein copy-pastettaa tarinan bataattirieskoista. Taikina oli vetistä ja se tarttui leivinpaperiin, jne. Lähdin vähän sooloilemaan valmistuksessa, sitä ei ilmeisestikään kannattaisi näissä leivontahommissa tehdä (vai onko tämä edes varsinaista leivontaa, no on kai). Yhdistelin vähän summanmutikassa kahta eri reseptiä, olisi ehkä pitänyt vaan seurata toista täydellisesti, ohjeet löytyvät täältä ja täältä.  Kokeilkaa te muut jos onnistuisitte paremmin, kovasti näitä on kehuttu. Minäkin kokeilen ehkä vielä joskus, kun tästä pettymyksestä tokenen. :) 



Aina ei mene niinku Strömsössä, mutta sellasta se elämä ja arki on! ;) Tarinan opetus: pidä aina kaapissa jotain ylihelppoa hätävaraa katastrofin varalla. 

Mutta olihan tässä viikossa paljon hyvääkin. Nyt on uusia mausteita kaapissa ja pitkä lista kokeiltavia reseptejä tallennettuna. Ehkäpä jaan niitä joskus täälläkin, jos jonkun oikein hyvin saan onnistumaan. :) Sisäinen kodinhengettäreni heräili vähän jostain sielun syövereistä, vähän, mutta kumminkin. Ehkä tämä kumminkin kannatti, vaikka kyllä se niin on että suutari pysyköön lestissään ja minä en mikään ruokabloggaaja ole :D 

Oliko teidän mielestä hyvä teemaviikko? Oliko mitään uutta vai kaikki semmosta mitkä pyörii jo omissa ruokavaihtoehdoissa muutenkin? Aikooko joku kokeilla kotona jotain näistä jakamistani ohjeista? :)


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä tää ruokaviikko oli hauska idea! Itsekin kokeilen uusia ruokia lähes päivittäin, mutta todella harvoin noudatan mitään reseptiä. Tykkään soveltaa päästäni. Tuunaan tuttuja reseptejä tai yhdistelen vaan ruoka-aineita, joista tykkään. Yleensä lopputuloksena jotain epämääräistä kasvispatahärdelliä :D Sulla oli tuossa kyllä ihan mielenkiintoisia ja monipuolisia reseptejä, voisihan niistä jotain koittaa! Esimerkiksi omatekoisia pinaattilettuja pitäisi kyllä ehdottomasti kokkailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) Mäkin tekisin noin enemmänkin, mutta tää kanssa-asukki harvemmin tykkää mun härdellimössöistä :D Ja muutenkin huomasin että oma mielikuvitus loppuu niissä kesken, eikä tule sillä tavalla kokeiltua uusia juttuja jos käyttää aina vaan jo olemassa olevaa mauste- ym. valikoimaa. Näin siis itsellä, mutta ihailen kaikkia jotka saavat jatkuvasti luotua keittiössä jotain uutta! :) Joo pinaattiletut on must!! :)

      Poista