sunnuntai 16. elokuuta 2015

Puolimarapitkis ja viikon muut treenit

Nyt mä alan päästä tän maratontreenin makuun. Eilen lauantaina meni puolimaraton tosta tollee vaan yhtäkkiä, eikä edes hirvittävän paljon hitaammin kuin taanoin HHM:llä. Ottaen huomioon että tällä kertaa mulla oli kuudet liikennevalot riesana sekä pari todella ruuhkaista kohtaa jossa ei voi muuta kuin hitaasti turistien tahtiin valua eteenpäin kävellen, niin aika tyytyväinen olen. Ei nimittäin ollut yhtään tuskaa, toisin kuin siellä HHM:llä. Päin vastoin, kotona olo oli sellainen että olisihan tässä voinut vielä jatkaa pidemmällekin, eikä edes jalanpohjiin sattunut juurikaan.

Ainut mikä eilisen lenkissä ei ollut superia, oli reittivalinta. Ajattelin että olisi kiva pitkästa aikaa mennä vaan kiertelemään Regent's Parkiin. Enpä ajatellut sitä ihan loppuun asti, nimittäin yhden lenkin pituudeksi Regent's Parkissa tulee vain noin 4km, joten sitähän sai sitten ringittää ihan huolella ja viimeisellä ringillä tehdä vielä pari extra lenkkiä että tulee puolikas täyteen. Mieluummin kuitenkin sitä, kuin että lähtisi tuonne kaduille liikennevalojen armoille. Sitäpaitsi näin kamelin! :D Regent's Parkissa on Lontoon eläintarha ja kanaalille päin näkyy hyeenat ja iso lintuhäkki - nämä ovat perusnäky lenkeilläni. Jostain syystä en ole aiemmin kuitenkaan valinnut puiston puolelta tietä joka kulkee eläintarhan takaa. Vaikka eläintarhasta tiesinkin, niin täytyy silti sanoa että kameli yllätti lenkkeilijän :D En kuitenkaan ottanut kuvaa, koska oli muuten niin hyvä juoksuboogie just päällä. ;)

Puolimaraton vetää punaiseksi ja iloiseksi. Paita teeman mukaan ;)

Tämä maratontreeni kyllä ihmetyttää taas, ja niin se ihmetytti kyllä viimeksikin. Yhtäkkiä salakavalasti pitkät lenkit kasvavat niin että puolimaraton (tai kohta siitä pidempikin) lenkki tulee heitettyä perus lauantaipuhteeksi, eikä se nyt edes tunnu mitenkään kovin erikoiselta. Ja kun kesäkuussa se oli kyllä ponnistus ihan itsessään edes juosta nuo 21,1 km. Kyllä me ihmiset ollaan kehittyväisiä! :D

Kiinnostaisi kyllä kokeilla kuinka kovaa se puolikas menisi nyt tai kuukauden päästä sillai ilman esteitä tai hidasteita ja niin että tosissaan yrittäisi juosta aikaa. Googlettelin jo paikallisia tapahtumia, mutta tarjontaa näyttäisi olevan paremmin 10K kisoille ja yksi potentiaalinen sopivaan ajankohtaan järjestettävä puolimara oli jo loppuunmyyty. Yksi vaihtoehto olisi tietysti värvätä oma juomahuolto (tätä värväystoimintaa jo vähän aloittelinkin eilen :D) ja juosta itsekseen "testipuolikas". No, jää nähtäväksi tuleeko mikään näistä toteutettua, vai mennäänkö taas vaan suoraan maralle. Tämän viikon treenimääriin olen tyytyväinen, vaikka viikkoon mahtui parin yön reissu, häät ja dinneriä. Yleensä kun tuo matkustelu ja sosiaalinen elämä saattaa koitua treenin kohtaloksi.

Maanantaina lähdin testaamaan uusia lenkkareita ja intouduin samalla tekemään pari kovempaa ja pidempää vetoa. Ensin 2 km 6 min/km vauhtia ja sitten palauttelun jälkeen vielä 1 km samaa vauhtia. Se on mulle kovaa, vaikka monelle muulle ihan perushölköttelyä. :) Lähdin ihan uusille lenkkireiteille - tuo meidän lähikanaali risteää kolmeen eri suuntaan, ja yksi näistä on jäänyt omalta osaltani varsin tutkimattomaksi. No, nyt tuli käytyä ja jää kyllä tästä eteenkin päin pois mun reiteistä, sen verran oli outoa laitapuolen kulkijaa että en tuntenut oloani mukavaksi siellä yksin heitä kohdatessani kapealla polulla kanaalin ja aidatun junanradan välissä. Tarkoitus oli tehdä kotiinkin päin samanmoiset vedot, mutta mun vatsa olikin asiasta aivan eri mieltä ja koko paluumatka sieltä 4,5 km päästä meni kävelyksi. :/

Tämä koti kertonee hieman minkätyyppistä porukkaa asuu alueella.Torstain lenkistä jo kirjoittelinkin ja se oli vallan mukava ihanine maisemineen. :) Ja viimeistään eilisen pitkiksen jälkeen voin julistaa lenkkariostoksen osuneen kohdilleen! Varpailla on mahtavasti tilaa ja niin on koko mun leveälle jalalle muutenkin. Kyllä näillä näkymin maratonkengistä ei ole epäilystäkään.

Samoilla lenkkariostoksilla ostin muuten myös foam rollerin, josta olen haaveillut ties miten pitkään, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi ostaa. Maanantaina testailin myös sitä, kun paikat olivat edellisen pitkiksen jäljiltä edelleen jumissa. Kyllähän se sattuu, mutta myös auttaa! Vaikutus on vähän kuin hierojalla kävisi, mutta toki vaivaa pitää nähdä enemmän kun rullan päällä pitää itse rullailla mitä vaikeimmissa asennoissa. Olisin rullaillut uudestaan tänään, mutta yllätyksekseni jalat eivät olleetkaan yhtään jumissa eilisestä, niin en saanut itseäni motivoitua. Hyväähän se tekisi ilman tuntuvia jumejakin, jos vaan jaksaa :)

Viikon yhteenveto: 

Ma: Juoksu / kävely 9km, 1h 19 min
Rullailu & venyttely 30 min
Ti: Lepo
Ke: Lepo
To: Juoksu 6 km, 50 min
Pe: Lepo
La: Juoksu 21,3 km, 2h 50 min
Su: Lepo

Yhteensä 5h 29 min (36,3 km juoksu)

2 kommenttia:

  1. Jee, hyvä pitkä lenkki sulla on ollut! :) Kyllä se maratreeni siitä hei! Ja kiva että lenkkarivalinta osui nappiin myöskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! :) ja lenkkareista olen kans helpottunut, olis kriisin paikka jos ei ois osunu :)

      Poista