perjantai 28. elokuuta 2015

Banaanisuklaajäätelö

Minäpäs lähdenkin pian reissuun viikonlopuksi mahtaviin maisemiin! Täällä on maanantaina yleinen vapaapäivä, joten ollaan ihan pitkä viikonloppu Lake Districtillä tuolla vähän pohjoisemmassa. Valitettavasti sääennuste näyttää sadetta koko ajalle, mutta hei, brittisäästä ei muutenkaan koskaan tiedä joten yhtä hyvin voi vaikka paistaa aurinko. ;) No, siitä reissusta ja paikasta kerron sitten enemmän kun palaan (tai reaaliaikaisemmin tunnelmia päivittyy taas instagramin puolelle, josta mut löytää nimimerkillä @_hannali), mutta tähän väliin pikainen vinkki suklaanhimoiselle! 

Eilen mainitsin että ei murjotuksissani tarvinnut turvautua suklaaseen. Jos ihan totta puhutaan, niin se ei ollut ihan yksin pyörälenkin ansiota. :D Suklaanhimo iski nimittäin kovaa ja korkealta lounaan jälkeen ja oli lähes ylitsepääsemätön.


Ennen kuin kerron reseptin millä tilanne selätettiin, niin mainittakoon vielä että minä en todellakaan lukeudu siihen porukkaan joka saisi karkinhimon tyydytettyä marjoilla tai suklaanhimon hedelmillä. Nykyään onneksi noita makeanhimoja iskee entistä harvemmin, mutta joka tapauksessa, tähän asti elämääni olen elänyt ajatellen ja tuntien että suklaata kun tekee mieli, niin siihen ei kertakaikkisesti muu auta. Vaan nytpä löytyi korviketta!

Tämä on todella helppo resepti ja lopputulema on niin makea ja suklainen, että ei suklaata enää tämän annoksen jälkeen tule ajateltuakaan. Ravintoarvoiltaan peittoaa suklaapatukan mennen tullen! ;) Banaanien mahtavuudesta raaka-aineena voi lukea lisää vaikkapa täältä.BANAANISUKLAAJÄÄTELÖ

Ainekset: 

1,5 jäädytettyä banaania
1 rkl (raaka)kaakaojauhetta
2-3 kananmunan valkuaista
Loraus maitoa tai kauramaitoa tms. kasviperäistä maitoa

Tämän ruuan ainut hankaluus on se, että banaanit täytyy etukäteen muistaa laittaa pakastimeen. Itse laitan niitä nykyään sitä mukaan kun alkavat mustumaan. Mitä mustempi, sitä makeampi = sitä parempi! :)

Muuten ohje on hyvin helppo. Kaikki ainekset vaan blenderiin ja sitten surautetaan jäätelö valmiiksi, tasaiseksi massaksi. 

Nautitaan välittömästi. 
ps. valkuaiset ovat oma lisäykseni, koska tykkään että mukana on myös jonkin verran proteiinia. Sen voi siis halutessaan jättää myös pois (skeptikoille mainittakoon että ei se siellä seassa miltään maistu!) ja laittaa sen verran sitten maitoa tilalle. Nestettä tarvii vain sen verran että saa kamat liikkeelle blenderissä. Mun blenderi kaipaa sitä aika paljon, siksi niin nestemäisen näköistä tuo mun jäätelö :)

pps. Suosittelen ja itse käytän raakakaakaojauhetta, mutta kyllä tämä tavallisellakin kaakaojauheella tehtynä vielä sen suklaapatukan päihittää. Raakakaakao on kuitenkin todellista superfoodia, kun taas tavallisesta kaakaosta suurin osa kaakaon hyvistä jutuista haihdutetaan tekoprosessin aikana pois ja lisätään vielä maitojauhetta, sokeria ja lisäaineita sekaan. Vähän pitempisanaisemmin mutta kuitenkin tiiviisti asia on selvitetty mm. täällä.

ppps. mainittakoon tässä yhteydessä että kaakaojauheen tilalla voi käyttää erittäin mainiosti esimerkiksi mustikoita. Mustikkabanaanijäätelö on myös siis aivan todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti