torstai 20. elokuuta 2015

Radalla ja puistossa

Lueskelin maanantaina meidän hyllyssä keväästä asti odottanutta HIIT-kirjaa (vaikuttaa muuten ihan hyvältä ja jos / kun saan sen joskus luettua loppuun niin saatan siitä tännekin kirjoitella) ja siitä inspiroituneena suuntasin tiistaina pitkästä aikaa taas tähän meidän naapuruston lähimmälle juoksuradalle. 

Päätin tehdä mun viharakkausvetotreenin, eli 1 min vetoja 1 min palautuksilla. Tämän treenin opin viime syksynä Runner's highn järjestämissä avoimissa HHM-treeneissä (suosittelen muuten niitäkin pääkaupunkilaisille, jos niitä jälleen syksyllä aletaan pitää!) ja sen jälkeen olen pitänyt sen mielessä että joskus vielä kokeilen tätä uudestaan. Nyt kun movescountista katsoin, niin tuolla HHM-treeneissä vetoja tehtiin 21 kpl ja ne muuten tuntuivat ettei ne lopu koskaan. Nyt itse itseltäni sain tingattua 15 vetoa, vaikka kymmenennen jälkeen piti jo vähän pitää päänsisäistä väittelyä aiheesta. Vauhdit mulla on olleet silloin ja taas melko samat, niin että yhdellä vedolla etenen minuutissa noin 200 metriä, eli keskimäärin sellaista 5 min / km vauhtia. Tähän kun vielä lisäksi tuli parin kilsan alku- ja loppuverrat kotoa, niin aika hyvä setti! Suosittelen kokeilemaan, ja taas taattua meikäläisen vetotreenilaatua, eli todellakin muistaa ulkoa numerot että minkälaisia vetoja pitikään tehdä ja millä palautusajoilla :D On muuten nyt jalat jumissa, tuo kovaa juokseminen on ihan erilaista urheilua kuin hiljaa hölköttely.Eilen sitten käytiin ihan rennosti "luontoretkellä". Musta alkaa vähitellen tulla Lontoon metsäasiantuntija :D Mutta kylläpä taas teki niin hyvää päästä vähän metsän keskelle, sen voimaa ei pidä väheksyä ja kehotankin nyt kaikkia menemään metsään :) Siellä sielu lepää! 

Löysin semmosen listan netistä jossa on "16 paikkaa joiden et uskoisi olevan Lontoossa". Osa niistä oli jo tuttuja, osa ei ehkä niin mielenkiintoisia, mutta metsäiset maisemat herätti meissä maalaistytöissä mielenkiinnon Trent Parkin kohdalla. Niinpä lähdettiin Heidin kanssa ihan metrolla liikenteeseen lenkkikamat päällä. Ei tiedetty oikein miten isosta paikasta on kyse, ja eipä se nyt lopulta ihan jättimäinen ollut, 6,5 km saatiin mittariin kun reunoja pitkin käveltiin ja vähän keskeltäkin. Mutta niin, uskoisitko sinä että tämä paikka on Lontoossa? Ja vieläpä metropysäkin vieressä :)


Mutta tosiaan, enimmäkseen lopulta käveltiin. Alotettiin kyllä reippaasti hölkällä ja niin oli tarkoitus jatkaakin, mutta mun oikean jalan sääri alkoi taas sen verran kipuilemaan, että totesin mun juoksujen siltä erää olevan siinä. Kipu oli samanlaista kuin penikan kanssa, joten nyt otan iisisti niin ettei se ainakaan pahene. Jospa jotain olisin oppinut viime kerrasta, kun väkisin rasitin koko penikan ihan todella pahaksi. Ärsyttävää tämmöset vaivat. :/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti