keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Sekametelisoppa

Morjesta! Mun aikani näyttää nykyään kuluvan kovaa vauhtia ja muualla kuin blogin parissa. Paljon on asiaa sitten viime kirjoittaman joten tää postaus on siis nyt ihan sekameteliä :) Yleismielialakin viimekertaista parempi - ihan siis sillai tuon tulevan maratoninkin kannalta.

Mieliala ei tosin ole parempi sen takia että olisin tässä saanut jotain hyviä pitkiksiä juostua. Viime postauksen jälkeen lähdin lauantaina päättäväisesti edes yli 10 km hölkälle. No koti-ovelta astuessa jo alkoi vasemman jalan polvea vihlomaan. Kyllä - siinä kohtaa kävi mielessä että voi **** mua ei todella ole luotu juoksemaan mutta siinä kohtaa mulla oli myös niin paljon sitä omaa puhtia lähteä lenkille, että päätin mennä sitten vaikka kävellen jos ei muuta. Kilometrin verran siinä menikin kävellen että vihlonta lakkasi ja pystyin alkaa hölköttelemään. Lenkin aikana se välillä aina palasi joten sellainen kävely / hölkkä höntsä siitä sitten tulikin, 11km verran.  Tuota vihlontaa on siis aina hyvin satunnaisesti tuntunut noin vuoden ajan, joten ihan uusi vaiva ei ole kyseessä, mutta ainakin tähän saakka se on ollut melko nopeasti ohimenevää ja ylipäänsäkin harvinaista.

Oli pitkiksiä tai ei, jostain syystä olen nyt henkisesti saavuttanut sen tilan että kyllä se maraton maaliin tullaan. Olin aiemmin kesällä vielä haaveillut ajan parantamisesta mutta nyt olen enemmän sillä mielellä että eipä sillä nyt ole niin väliä. Ehkä mulla on ollut pipo liian kireellä ja oon nyt sitä saanut vähän löyhdytettyä? Kyllä se mara on ihan kunnioitettava juttu joka tapauksessa :) Ja siis kyllä minä niitä pitkiksiä aion edelleen saada juostua ennen pääkoitosta!

Elävä pyöräilijälegenda Sir Bradley Wiggins keskellä eturivissäNää meni ohi sillai WHOOOSH

Niinkun kuvista näkyykin niin kaikenlaista muutahan täällä on ollut ohjelmassa! 

Kävin viime viikon sunnuntaina katsomassa Tour of Britain -pyöräilykisojen viimeistä etappia, joka ajettiin Lontoon keskustassa pientä lenkkiä (muistaakseni reilu 6km) kiertäen. En ole koskaan tuollaista ammattilaispyöräilyä (enkä kyllä amatööripyöräilyäkään) ollut katsomassa, ja olihan siinä ihmeteltävää. Täytyy kyllä myöntää että eniten ihmeteltävää oli siinä kokonaishärdellissä - poliisit, tiimiautot, kisa-autot, ambulanssit ja kuvaajat (ja kenties siinä vielä joitain muitakin oli) nimittäin rallitti pitkänä letkana etenkin pyöräporukan takana, mutta osa myös edessä. Itse pyöräilijät suhahti porukassa niin kovaa ohi että silmissä vilisi ja tuon reilu 6 km ne kiersi niin lujaa että hyvä kun instagramin ehdin päivittää siinä välissä ;) Olihan se hieno nähdä myös itsensä elävä legenda Sir Bradley Wiggings livenä.

Wiggo heittää läpyskää tiimille?

Movistarin miehellä ongelmia!

Uutta pyörää alle ja menoks
Pyöräilijät menee tuossa vasemmalla ja oikealla näkyy alkupätkä sitä seuraavasti autoletkasta
Reilun tunnin ajan seurasin siinä mielenkiinnolla ja sitten ajattelin poiketa välissä kauppoihin, koska alkoi tulla vähän jo vilu. Meinasin maalitaistelua mennä vielä katsomaan, mutta nämä kaverit olivatkin sitten niin nopeita että enhän minä mitään ehtinyt. No, maalialueella oli kyllä niin paljon yleisöä että tuskin sieltä olisi mitään nähnyt, mutta mielenkiintoinen taistelu siellä tosiaan käytiin kun ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt sai voittonsa röyhkeällä kiilauksella. Tai siis ei saanut voittoa koska tuomaristo ei tätä katsonut läpi sormien. Olisi nimittäin ollut kova kirimies tämä jonka hän kiilasi totaalisesti aitaan (näin luin myöhemmin - en seuraa muuten lajia joten en näin tarkkaan oikeasti tiedä ketään). 

Tämä "penkkiurheilukin" kävi kyllä ihan urheilusta, koska menin paikalle kävellen ja siinä yleisössä ja kaupoilla suhasin ympäriinsä yli 10 km verran. Huomasin nimittäin tässä taanoin että mun puhelin on koko ajan laskenut mun askelia ja käveltyjä kilometreja ja nyt seuraan sitä dataa päivittäin ;)

Pyöräily vetää porukkaa! Tässä odotellaan palkintojenjakoa (jota lopulta en katsonut koska odotus venyi liian pitkäksi)

Olin minäkin siellä!

No sitten maanantaina tapahtui se mitä tässä on kaivattu - nimittäin aivan yhtäkkiä juoksu kulki ja maistui! Tämähän tuli nyt ihan puskista. Kaiken lisäksi lähtötilanne oli se että en meinannut edes suostua lähtemään lenkille, mutta Markus sai mut onneksi patistettua. Meno oli alusta asti sellaista 6:30 min/km tai jopa välillä nopeampaa ja me vielä juteltiin siinä samalla. Ja mun mielestä se oli tosi kivaa :D

Kyllä nämä juoksuvibatkin on niin henkimaailman hommia, mutta täytyy olla tyytyväinen että hyvät henget on tällä hetkellä päällänsä ;) Tän lisäksi ehdin vielä alkuviikosta käymään pari kertaa pyöräilemässä - se on jotenkin tosi kivaa just nyt. Toinen näistä pyöräilyistä oli hyvin sateinen ja sen päätinkin neljän kierroksen jälkeen koska tiet alkoi olla jo niin märkiä että koko touhu meni ylivarovaiseksi kun pelkäsin että on liukasta. Onko se nyt sitten muuten oikeasti niin liukasta? Mulla on vaan sellainen mielikuva että noilla kapeilla ja kuviottomilla maantiepyörän renkailla olisi sateella tosi liukasta, mutta toisaalta mitään läheltäpiti -tilanteita ei ole ollut. Kertokaa mulle jotka asiasta tiedätte enemmän :)

Uutta syysgearia päällä ja uitettuna koirana kotiin. Silti hymyilyttää! :)Kuten instagramissa seuraajat tietävätkin, niin torstaina me hilpastiinkin syksyä pakoon Espanjan Baskimaahan, Bilbaoon ja San Sebastianiin. Jospa kerrankin teen nyt näin että tiivistän reissun annin kilometripostausten sijaan muutamaan lauseeseen. :) Molempia kaupunkeja voin todella suositella, etenkin San Sebastian oli meidän mieleen. Siellä parasta illanviettoa on liikkua ravintolasta toiseen ja syödä jokaisessa pari tapasta eli paikallisittain pintxoa (ei siellä varmaan kukaan mitään muuta iltaisin tehnytkään) ja palan painikkeeksi ottaa esimerkiksi lasillisen paikallista siideriä. Ja tätä vaan sitten jatketaan niin kauan kuin napa vetää. Toimii! :) Oman mainintansa anstaitsee myös paikallinen jäätelö, jota oli tarjolla joka nurkalla ja joka yllättäen oli tosi hyvää. Söin useita.

Bilbao vaikutti oikein kivalta, mutta se oli meille enemmän läpikulkupaikka tällä kertaa. Guggenheim piti käydä tsekkaamassa (vain ulkoapäin tosin) ja vanhassa kaupungissa piipahdettiin myös (tapaksilla tottakai). Bussiyhteydet näiden kaupunkien välillä toimi hyvin, lähtöjä on puolen tunnin välein ja matkassa kestää 1h 20min. Lisäksi on vaan jälleen kerran todettava, että kyllä aurinko vaan tekee ihmeitä sielulle ja ruumiille :)


Guggis


Jättiläisdogi vahtii Guggenheimia.

Bilbaon hoodeja

MmmmmmVaikkei itse pyöräilty, niin nykyään kiinnitän kyllä huomiota joka kaupungissa miten pyöräilijät on huomioitu kaupungin infrassa - ja näissä molemmissa kaupungeissa tämä oli hoidettu loistavasti. Pyöräilijöistä huolehdittiin hyvin omilla kaistoilla kaupungissa ja uskon että hyviä maanteitä oli tarjolla heti kaupungin ulkopuolella - useita maantiepyöräilijöitä ainakin näkyi. Omaan makuuni vaan pyöräilyn kannalta oli kovin vuoristoista maastoa - ne nousut ja laskut kun ei oikein ole mun juttu.  :D Lenkkaritkin jäi tämän tapaskulttuurin varjossa laukkuun, mutta askelmittarin mukaan ihan hyviä kilometrimääriä tuli käveltyä kuitenkin. ;)
 
Syksyistä näkymään San Sebastianissa - kelpaisi kyllä syyspäiviksi useamminkin tuollainen +24 C ja aurinkoa


Iltakävelyllä Sebussa
Pintxos!Eilen maanantaina kotiuduttiin takas sateiseen Lontooseen ja vastoin tapojani tänään en pitänytkään mitään matkalepoa. Ja niin se vaan tapahtui taas - juoksu kulki todella hyvin! Jes! En edes kuunnellut musiikkia ja silti koko lenkki oli ohi ihan hujauksessa. Tosin otin vain sellaisen 6 km rykäisyn tähän iltaan joten toivottavasti sama fiilis säilyisi myös pitemmille kilometreille. :)

Että semmosta tänne! :) Mitäs sinne?

Viikon yhteenvetoja on taas rästissä muutama, joten täältä pesee. Edellisviikko näytti tältä:

Ma: Lepo
Ti: Pyöräily 1h 14 min / 26,5 km
Ke: Lepo
To: Juoksu / kävely 40 min / 4,2 km
Pe: Pyöräily 1h 20 min / 26,5 km
La: Juoksu / kävely 1h 40 min / 11,23 km
Su: Lepo

Yhteensä: 5h 54 min

Ja viime viikko tältä:

Ma: Juoksu 41 min / 5 km
Ti: Lepo
Ke: Pyöräily 1h 03 min / 20,5 km
To: Pyöräily 1h 23 min / 31 km
Pe: Lepo
La: Lepo
Su: Lepo

Yhteensä: 3 h


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti