maanantai 20. heinäkuuta 2015

Loppuviikon juoksut

Viikko on taas paketissa ja vaikka kertamäärällisesti olisin ehkä voinut puristaa vähän enemmän, niin tuntimäärällisesti ylitin piiiitkästä aikaa heiaheiaan itselleni laittamani tavoitteen, 6 h / viikko. Itseasiassa taisi olla ensimmäinen kerta koko Lontoossa viettämäni puolivuotisen aikana. Tästä sitten vaan samaan malliin eteenpäin! 

Siellä se odottaa mua, eikä näytä tässäkään kuvassa kummoiseltakaan nyppylältä...Windsorin pyöräilyn lisäksi kävin tällä viikolla pari kertaa juoksulenkillä. Keskiviikkona tuntui kyllä tuo pyöräily sen verran, että pidin sen päivän suosiolla lepoa ja torstaina sitten lähin tekemään vähän mäkivetoja jälleen, sinne samaiselle Primrose Hillille missä viimeksikin oltiin. Tällä kertaa pistin pari vetoa paremmaksi. Alkukidutus oli sama kun viimeksi eli koko mäki reippaasti alhaalta huipulle asti - se tuntuu nyt jo (kahden kerran jälkeen) perinteeltä jolla on vaan aloitettava tällä mäellä. :) Sen jälkeen 5 x lyhyempi jyrkkä osuus niin kovaa kun lähtee (uh huh) ja lopuksi vielä jokeriksi yksi puolipitkä nousu, kun lähdin poislähtiessä kiertämään puistoa vielä takakautta. Luulin pääseväni reunoja pitkin tasamaata ympäri, mutta enpä näköjään päässytkään. Eli kerta kiellon päälle ja hyväähän sekin teki! ;) 
Tänään vuorossa oli sitten taas pitkistä, tällä kertaa 15 km. Maratonia kohti mennään siis päättäväisesti, vaikka lenkillä koin kyllä taas vähän jonkinlaista uskonpuutetta. Mä siis edelleen toivoisin sitä taikaiskua että kunto olisi äkillisesti edes nyt sen verran parempi että vaikka kymmenen pykälää saisi sykkeitä alas tai vastaavasti vauhdista vaikka parikyt sekkaa per km pois... Mutta näyttää siltä että oikoteitä ei ole, vaan kaikki pitää itse tehdä ;)

Pitkis hoitui tälläkin kertaa Hyde Parkissa, pari kierrosta saa sitä kiertää että tuo 15 km tulee täyteen. Tästä kun pidemmille kilsoille lähdetään niin on kyllä pakko alkaa keksiä vähän uusia maisemia, ettei tarvi kolmatta kierrosta juosta.


Viikon yhteenveto:

Ma: Saikkua / kaupunkikierros
Ti: Pyöräily 3 h 05 min
Ke: Lepo
To: Juoksu 1 h 15 min / 8,2 km
Pe: Lepo
La: Lepo ( / shoppailua tuntikaupalla)
Su: Juoksu 2 h 08 min / 15 km

YHTEENSÄ: 6 h 28 min / 23,3 km 

Noita viikkokilometreja täytynee nyt vähän koittaa alkaa nostamaan, mutta toisaalta edelleen huolettaa jalkojen sietokyky. Edelleen tuntuu olevan voimassa viimen kesän ja syksyn sääntö että pari - kolme lenkkiä menee viikossa, mutta ei sen enempää, muuten alkaa säärissä penikat muistutella olemassaolostaan. Korvaava treeni pyöräillen on ennenkin todettu toimivaksi, joten perinteisellä maraohjelmalla (jossa keskitytään vain juoksemiseen ja tehdään sitä yli 35 km viikossa) ei taideta tällekään maratonille lähteä. Tai täytyy kuulostella miten on parasta edetä. Ei ainakaan sillä tavalla että viikkotolkulla tulisi juoksukieltoa... :)

Näihin kuviin näihin tunnelmiin; reipasta alkavaa viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti