tiistai 7. heinäkuuta 2015

Penkkiurheilua ja vähän urheiluakin

Kesäiset terveiset Lontoosta! Viikonloppu tosin hujahti suomalaisten suosimassa etelänkohteessa, Tallinnassa. Aamulla kun peiliin katsoi, niin siltä näyttikin että etelänlomalla on oltu. Vietettiin paljon aikaa ulkona ja väritys on nyt sen mukainen. 

Hyde Parkin Serpentine -järvi ja sen uintialuetta

Monikaan ei varmasti voinut viime viikolla välttyä tiedolta että helteet otti valtaansa about koko Euroopan, kun ne kerran Suomeenkin asti löysivät. Lontoossakin paistateltiin parhaimmillaan +35 asteissa, hyvin tarkeni! Tällä viikolla porskutetaan maltillisemmissa luvuissa, yli hellerajojen kuitenkin. 

Viime keskiviikkona, kun juuri niistä huippuhelteistä saatiin "nauttia", lainasin naapurista Suomi-vierasta (kun ei ollut omaa saatavilla :D) ja istahdettiin valmiiksi viritettyyn Wimbledonin kisakatsomoon screenin ääreen naapuruston aukealle hurraamaan Jarkko Niemistä kohti voittoa. Noita screenejä täällä on vähän joka puolella ja samoin lukuisia ilmaisia aurinkotuoleja melkein missä vaan vähän nurmi vihertää. Pisteet Lontoolle siitä! Meillä kyllä ehkä se kisakatsomo meni vähän höpöttelyn puolelle, hyvin koko kisakatsomoa kuvaa kommenttini "siis ketä nää nyt on!?" kun siinä keskustelun aikana (ties kuinka kauan sitten) oli screenillä siirrytty seuraamaan täysin toista kenttää... :D Eikä se Jarkkokaan sitten voittanut, tosin se taisi valitettavan selvää olla jo etukäteen.

Tämän tiukan penkkiurheilun jälkeen lähdettiin Hyde Parkiin uimaan. Mun korviin ja silmiin on tähän asti kuulostanut tosi erikoiselta että siellä voi edes uida, mutta asiaa selvitettyäni se todella on mun lähin järvi päästä uimaan. Päätin antaa paikalle mahdollisuuden, ennakkoluuloista huolimatta. Sentään ihan mihin vaan ei voi mennä uimaan, vaan £4,80 sisäänpääsymaksulla pääsee Serpentine Lidoon. (Lido = yleisnimitys ulko-uimapaikalle, eli maauimala, järvi tai muu uintiin soveltuva paikka). Serpentine Lido on siis käytännössä poijurivistöllä rajattu noin 30 x 100 m alue järvestä, sekä itseasiassa yllättävänkin mukava muusta puistosta eristetty "biitsialue" (kylläkin nurmikkoa) johon suurin osa porukasta näköjään menee vain ottamaan aurinkoa. Sinne ei oikein paljon puiston yleisiltä alueilta näy, joten en ollut tosiaan tajunnut että tuollainen biitsikeidas löytyy keskeltä Hyde Parkia. Hyvien näköesteiden ansiosta siellä voi myös rauhassa ottaa aurinkoa bikineissä, ilman että sitä tarvii tehdä keskellä yleistä puistoaluetta kaiken kansan ihmeteltävänä.

Siellä mä asettelen laseja ja kohta mennään.
Niin sitten itse siihen mun mahtavaan uintisuoritukseen! Mä olin meistä ainut joka edes suunnitteli uimaan menoa ja mielessäni lähdin nyt vähintään kilsan uintia havittelemaan. Märkkäriä ei tullut siinä helteessä mieleenkään ottaa mukaan, mutta muuten olin tietenkin asianmukaisesti lakin ja lasien kanssa varustautunut, selvässä vähemmistössä siis olin niiden auringonpalvojien ja lilluttelijoiden seassa. Sovittiin että Erja sitten voi siitä rannalta laskea mun kierrokset. Se osoittautuikin sitten erittäin helpoksi tehtäväksi :D Heti kun laitoin naaman sinne veteen, mua alkoi yököttää se veden likaisuus ja hirvittää mitä sieltä tulee vastaan. Uintialueella seikkaili myös pari joutsenta joista toisen kohtasinkin melko läheltä (sopuisasti onneksi), niitäkin piti vähän päivystää. Eniten kuitenkin sen likaisen veden lisäksi ällötti pitkä heinä, jota tuntui olevan koko järvi täynnä. Oon yleensä suht ok jos vähän osuu käsiin heinää, mutta nyt tosiaan se oli yhtä heinää koko järvi. Muutamien kunnollisten käsivetojen jälkeen siis pää jäi lopullisesti pinnalle ja jatkoin mummorinnalla keskiportaille, eli sellainen 50m tuli uitua... :D Edelliseen postaukseen viitaten, ei edes nälkä ehtinyt tulemaan! Ja vesi muuten oli todella likaista, iho oli uikkarien alta ihan vihreä, yök! Eipä tullut tästä nyt mitään vakkaripaikkaa, vaikka sitä todella toivoinkin. Olisi ollut niin helppoa kun näin lähelle olisi voinut mennä uimaan! No, tulipa kokeiltua.

  
Tallinnassa tuuli niin paljon että lippis lensi päästä. Sain sen onneksi kiinni ruusupuskasta.


Torstaina sitten puolestaan lähdettiinkin jo kohti Tallinnaa. Perjantaina kävin starttaamassa viikonlopun vajaan tunnin juoksulenkillä rantaraittia pitkin, mutta sen jälkeen viikonlopun teema otti vallan kun loputkin porukasta alkoi saapua paikalle. Meitä oli iso mahtava 17 hengen porukka ja suuntana Öllesummer festarit. Aivan huippu viikonloppu ja tuota tapahtumaa voin suositella kyllä erittäin lämpimästi. :) 

Tallinnasta löytyi myös hipsteripyöräkauppa, Tallinnan hipsterikaupunginosasta Telliskivestä.
Sunnuntaina sitten saikin koko päivän jännittää taas penkkiurheilun parissa. Aidosti jännittää ja elää mukana, ihan eri juttu kuin jonkun Wimbledonin seuraaminen. Mä tosi harvoin (jos koskaan) fanitan ketään staroja tai huippu-urheilijoita, mutta sen sijaan mulla on muutamia tosielämän idoleita. Niitä mulle ehdottomasti ovat myös Ninni ja Soile, jotka vetäisivät sunnuntaina molemmat ensimmäistä kertaa täydenmatkan triathlonin, siis 3,8 km uintia, 180 km pyöräilyä ja 42 km juoksua. Ja hieman lisähaastetta toi noin 40 C helle. Aivan kreisiä, huh huh! 

Tulospalvelua tuli päivitettyä aamupalapöydästä lähtien pitkin päivää, aina siihen asti että saavuttiin takaisin Lontooseen ja päästiin kotiin. Koko päivä siinä touhussa siis tosiaankin menee! Mahtavasti molemmat naiset pääsivät maaliin ja nyt odotellaan kisaraportteja luettavaksi! :) Mukana taisi olla yhteensä noin 100 suomalaista, mutta nämä kaksi ovat sellaisia joiden matkaa olen seurannut pidemmän aikaa ja jännittänyt mukana jo pitkin kevättä. Entisiä ihan tavallisia naisia, nykyisiä Ironmaneja! Ehkä minäkin joskus lähden samaan hulluuteen mukaan, vaikka tällä hetkellä jo yksin siinä maratonissa on ihan tarpeeksi palaa kakkua meikäläiselle...

2 kommenttia:

 1. https://youtu.be/WwPvT-4wPVE

  Tosta reitti mieleen ja toistamaan.

  Harmi ku noi kisat oli jo, tossa ois ollu ihan hyvät katselupaikatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi polkuveneet tekee vähän haasteelliseksi uida tota samaa lenkkiä... :D On kyllä muuten hieno ja katsojaystävällinen reitti! Vitsi mä oon muuttanut tänne kolme vuotta liian myöhään!

   Poista