maanantai 17. lokakuuta 2016

Mallorcan pyöräilyreissu 2016 - osa 1

Mallorcan reissusta on aikaa kulunut jo puoli vuotta, mutta se on sellainen sporttireissu että täytyyhän siitä lopulta kuitenkin tänne kirjoittaa. Ihan jo pelkästään muistoksi itsellekin. Tämä teksti on kyllä ollut vireillä jo useamman kuukauden, mutta vasta nyt sain aikaiseksi viimeistellä. Kuvat hymyilytti ainakin itseä, ja mikäs tässä on pimenevinä ja kylmenevinä iltoina näitä aurinkoisia kuvia katsellessa. Hesarikin nosti Mallorcan pyöräilyturismin juuri esiin, joten ajankohtainen aihehan tämä on!

Koska tiivistäminen ei kuulu vahvuuksiini ja viimeistään kuvien takia postaus paisuu, niin pistetään viikko suosiolla kahteen osaan.  Alkuviikon tunnelmia siis nyt, pian seuraa jatkoa :) 

Viime vuonnahan olin ensimmäistä kertaa Mallorcalla pyöräilemässä, ja siitä reissusta kerroin täällä, täällä ja täällä. Viime vuonna olin kolmistaan Elisan ja Jukan kanssa, tällä kertaa matkanjohtajat olivat saaneet värvättyä vielä kaksi innokasta pyöräilijää lisää, Essin ja Mikon. Minä lensin paikalle Lontoosta ja kaikki muut Suomesta. 

Pyöräilyloman välttämättömyydet


Lontoosta Palmaan on päivän mittaan suoria lentoja tarjolla aika paljonkin, joten valikoin omat lentoni matkaseurueeni aikataulujen mukaan. Meidän majoitus oli Alcudian lähellä Platja de Murossa, jonne taksi on selkeästi helpoin tapa päästä, joten helpointa oli myöskin mulle yksinäisenä sutena olla paikalla silloin kun muutkin. Se tarkoitti sitten erittäin aikaista herätystä, lentoni lähti muistaakseni 06:40. Niin aikaisin ei oikein järkevästi pääse Gatwickin kentälle meiltä (+olin juuri lukenut että EasyJetin aamuruuhkat baggage dropissa on katastrofaaliset), ja päätin sijoittaa yöuniin ja ottaa halvan lentokenttähotellin (maksoi suunnilleen saman verran kuin taksi olisi maksanut aamuyöstä kentälle kotoa). Siten sain vietyä laukun jo edellisenä iltana kentälle, ja aamulla sain vaan marssia turvatarkastukseen suoraan. Ihmettelin suuresti kun huomasin että Elisalta tulee viestiä vielä kymmenen jälkeen Lontoon aikaa (yli puolen yön Suomessa), vaikka tiesin että heidän lento lähtee tosi aikaisin. Pikku alkudraamat reissuun saatiinkin siitä, että Norwegian ilmoitti juuri silloin, että kuuden tunnin päästä lähtevä lento onkin - ihan vaan by the way - peruttu. Sorry for any inconvenience this may cause you. 

Ensimmäiset sekunnit mietin vain että olikos niin että Suomesta ei juurikaan noita Palman lentoja ole tarjolla. Sitten mietin että vietänkö minä nyt sitten viikon yksin Mallorcalla, missäköhän se meidän villa on ja miten sinne pääsee, ja mikäs olikaan se pyörävuokraamo missä meillä on pyörät varattuna (hyvien matkanjohtajien huomassa on näköjään hyvin huoletonta lähteä reissuun). :D Lopulta kaikki meni hyvin, ja nämä mun kokeneet travelleri-seuralaiset buukkasivat korvaavat lennot Finnairilta, vaikkakin suorista lennoista pitikin luopua. Loppujen lopuksi odottelin Palman päässä seuruettani vain kolmisen tuntia, joka sujui vallan nopeasti töiden parissa. 

Oma uima-allas, jossa oli jääkylmää vettä :D 

Elisa oli varannut meille Airbnb:stä oman talon, jossa oli uima-allaskin ja grilli ja niin edelleen. Erittäin hyvä talo oli, sisustus kivan moderni ja siisti, rantaan muutama sata metriä ja kaupat ja ravintolat vielä lähempänä. Pyörävuokraamo sijaitsi noin 3 km päässä, ja sinne suuntasimme heti majoittumisen jälkeen. 

Mua kiinnosti kokeilla sähkövaihteita maantiepyörässä, ja niinpä sijoitin pari kymppiä viikkovuokraan lisää. Täytyy sanoa että mekaanisiin vaihteisiin tottuneena en ainakaan viikossa vielä vakuuttunut sähkövaihteiden paremmuudesta! Ei ne toki huonotkaan olleet, mutta tuntuma oli vähän outo. Tänä vuonna säät eivät valitettavasti suosineet yhtä hyvin kuin viimeksi. Matkustuspäivänä sunnuntaina emme ehtineet ajaa sen enempää kuin pyörät kämpille, eli maanantaina oli sitten ensimmäisen lenkin aika. Maanantai olikin sään puolesta viikon parhaimmistoa, ja siihen oli siten myös otettava pisimpiä lenkkejä heti alkuun. Mulla oli selvästikin vielä traumoja viime vuoden piiputtamisesta (kerroin siitä täällä), ja tarkkailin reittiprofiilit todella tarkasti läpi nousujen varalta. Maanantain reitti oli hyvin tasainen, ja sen puolesta lähdinkin hyvillä mielin matkaan. Oi että ne Mallorcan maisemat on kyllä vaan niin upeita <3 Poljettiin nelisteen, kun Jukka oli vielä maanantain ajokiellossa polvivamman vuoksi. 

Puolimatkassa pysähdyttiin kahvitauolle, ja otettiin kaveriksi juustokakutkin. Normaalisti tuollainen combo on oikein toimiva pitkillä ja hitailla pyörälenkeillä, mutta tämä kakkupala oli niin iso ja supermakea, että loppumatkan ajan mulla oli siitä huono olo. Välillä, jos yhtään kovempaa piti polkea, alkoi ihan oksettaa. Vatsakin oli ihan pinkeä turvotuksesta, ku ilmapallo. Onneksi mun pyöräseurueella ei ollut kiire. 

Tuo ruumis tuolla taustalla on minä :D 


Paluumatkalla poikettiin pienen kaupunkiseikkailun kautta myös vanhalla velodromilla, vaikkakin itse jättäydyin vain kuvailemaan muita. Oli se melko kuumottavan näköinen rata nimittäin hirvittävine kallistuksineen! Lisäksi rata oli pyöräilyturistien suosiossa, ja mua epäilytti suuresti koko touhu, että tuollaiselle radalle päästetään sekalaista seurakuntaa ilman että kukaan tuntee mitään sääntöjä. Eräskin täti ajeli rauhakseen tuossa kallistuksen keskivaiheella rinkiä koko sen ajan mitä me tuossa oltiin (sillä vauhdilla ja radan kallistuskulmalla meno näytti todella uhkaavalta), kun taas samaan aikaan joku nuorempi poika teki sisäradalla vetoja. Yhtäkkiä radalle pahamahti ainakin toistakymmentä pyöräilijää, suoraan tieltä koko porukalla radalle. Ei ole mun juttuni olla samassa sopassa :D

Kotimatka otettiin rauhallisesti, ja se olikin lähes pelkkää tasaista tai loivaa alamäkeä. Hyvä niin ja pysyi juustokakutkin sisällä loppuun asti :D 75 km tuli mittariin maanantain aikana, siitä oli hyvä alottaa viikko. 

Nämä kuvat kyllä tuo niin hyvän mielen. Mallorca on kiva! Pian lisää sieltä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti