keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen Budapestissa

Pääsiäisenä käytiin Budapestissa moikkaamassa Markuksen perhettä, joka lomaili siellä myöskin. Tämä oli mun kolmas kerta Budapestissa, mutta nyt ehkä ensimmäistä kertaa vasta hahmotin koko kaupunkia ja selvittelin mitä nähtävyyksiä kaupungista löytyykään Parlamenttitalon lisäksi. Edellisistä kerroista on siis jo aikaa, 11 vuotta ja toisestakin 8, joten osittain olen myös ehtinyt unohtamaankin paikkoja. Täytyy sanoa että kaunis kaupunkihan sen on ja mukavan edullinen! Meilläkin oli erittäin hyvään hintaan pramea kylpylähotelli, josta jossain kalliimmassa kaupungissa olisi saanut maksaa itsensä kipeäksi. 

Aiemmilla reissuilla olen onnistunutkin välttämään kylpylät tyystin, vaikka ne on se juttu Budapestissa. Tällä kertaa kävin sitten kokeilemassa kun omasta hotellista kylpyläosasto löytyi. Allasalue oli kyllä pramea mutta kokemus ei ollut mitenkään super-rentouttava kun muut asiakkaat saunoivat puhelintensa kanssa, räpsivät kuvia järkkäreillään ja kiljuvien lasten äänet jäivät oikein kaikumaan hallimaisessa huoneessa. :D Mutta pääsipä kuitenkin saunomaan ja kaunis paikka se tosiaan oli! :) 

Ehdittiin vähän kuntoilemaankin hotellin salilla ja sen lisäksi tietysti käveltiin yli 10 km päivässä. Nähtävyyksistä Fisherman's Bastion näytti olevan monella listalla top nähtävyyksissä ja se nousi myös omaksi suosikiksi! Se sijaitsee mäen päällä josta aukee maisemat melkeinpä joka suuntaan Budapestin ylle. Sopivasti tuolle mäelle kulkeva funikulaari oli pois käytöstä juuri sen päivän kun me sillä olisimme ajelleet, joten rappusten kiipeämiseksi se meni - tosin kiipeäminen osoittautui paljon helpommaksi hommaksi miltä alun perin vaikutti. Ei siis ollut kyllä homma eikä mikään!

Ihan kunnon juoksulenkistäkin etukäteen haaveilin, mutta hotellimme oli aika kaukana mistään puistoalueesta tai Tonavan rannasta ja jalkakäytävät kaupungilla puolestaan melko kapeita ja / tai ruuhkaisia, jossa sai kävellessäkin keskittyä väistelemään muita. Todettiin siis että ehkä tällä kertaa jätämme lenkin väliin. :)
Ihan kaikkea ei tullut nähtyä vielä tälläkään reissulla, mutta aina on hyvä jättää jotain ensi kertaan :) Minä räpsin taas paljon kuvia niinkuin mulla usein tapana on - tällä kertaa siis pidemmittä puheitta kuvien pariin ja Budapestin maisemiin! 6 kommenttia:

 1. Näyttääpä mukavalta! Budapest on aivan vieras tuttavuus, vaikka usein on tullut puhuttua, että siellä olisi kiva käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Muut vierailut oon tehnyt kesällä ja silloin siellä on ollut aina tosi aurinkoista ja tosi kuumakin. :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia :) ja vaikuttaa hyvältä reissulta! Mulla on hyviä kokemuksia Budapestissä juoksemisesta,mutta juoksisin jokirannassa ja Margit-saarella, joka oikein kuhisi juoksijoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo edellisellä reissulla käytiin tuolla Margit-saarella ja muistan silloin ihmetelleeni ihan sitä juoksijoiden kuhinaa :D Siihen aikaan en siis itse harrastanut juoksemista mutta niitä oli niin paljon että silti jäi mieleen! :) Tällä kertaa tosiaan sinnekin olisi siirtymämatka ollut ärsyttävän pitkä, olisi pitänyt ymmärtää laittaa hotellin kriteeriksi parempi sijainti lenkkeilyn kannalta! :D

   Poista
 3. Tosi kauniita kuvia oot saanut otettua! Aivan ihania <3 Tässä näkyy juuri se Budapest, jonka näin, mutta en saanut vangittua kuviin. :)

  VastaaPoista