sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Onnistunut treeniviikko

Hyvää sunnuntai-iltaa Lontoosta! Hyvä treeniviikko on takanapäin ja uusi edessä. :) En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut ihan tavallisia treenikuulumisia, mutta nyt on niitä luvassa! Postauksen kaikki kuvat on lauantain lenkiltä. Maanantaina aloitin viikon reippaan jalkatreenin merkeissä. Mukana perinteisiä kivouksia kuten mm. prässiä, askelkyykkykävelyä ja suorin jaloin maastavetoa. Sain kyllä jalat niin jumiin edestä ja takaa että kävely oli hankalaa seuraavat kolme päivää. Tiistaina pidinkin lepopäivän treeneistä.

Keskiviikkona päätin lähteä vähän vetreyttämään niitä pökkelöjalkoja, ja lähdin salille tekemään pyörä + juoksu yhdistelmätreenin matalalla sykkeellä. Olipas se vaikeaa! Pyörällä sai todella tehdä töitä että sai kadenssin edes 80 rpm, niin pökkelöt jalat oli. Juoksuun vaihto oli tavallistakin tukkoisempaa. Aina siinä hetki menee että jalat tottuu pyörän jälkeen juoksuun, mutta nyt aina ensimmäiset kolme minuuttia oli lähinnä suorien pölkkyjen siirtelyä vaivalloisesti toistensa eteen. Mutta kyllä se siitä! Tein tällä kertaa 25 min pyöräilyä + 15 min juoksua + 25 min pyöräilyä + 13 min juoksua. Jokaisella jaksolla alku oli hankalaa, mutta muutamien minuuttien jälkeen vetreytymistä oli tosiaan havaittavissa. Treenin päätteeksi tein vielä huolelliset venyttelyt jaloille. Torstaina oli viikon toisen salitreenin vuoro. Tällä kertaa vuorossa oli yläkroppa eli selkä, rinta, kädet ja vatsat. En tällä hetkellä seuraa mitään tiettyä ohjelmaa, mutta tälläinen kaksijakoinen sopii mun treeniviikkoon parhaiten. En ollut suunnitellut kovin tarkkaan tällekään treenille ohjelmaa, mutta aika hyvä ja hikinen setti siitäkin tuli! Selkäliikkeet tein ylä- ja alataljassa ja sen jälkeen siirryin käsipainojen pariin. Loppuun vielä lankutukset eli hooverit ja sitten vielä lisää jalkojen venyttelyä.

Perjantaina pinkaisin pikaiselle lenkille työpäivän ja iltarientojen välissä. Mittariin kertyi yhteensä 5 km ja 40 minuuttia. Sopiva happihyppely! Täällä Lontoon lenkkireiteillä on kyllä se huono puoli, että kaikenlaisia esteitä ja hidasteita riittää. On liikennevaloja (tästä lenkistä 2,5 minuuttia kului pelkästään niissä seisomiseen) ja muita tien tukkeita. Muutenhan sillä ei ole mitään väliä, mutta aina joskus harmittaa kun keskinopeudet näyttää siinä valossa sitten todellisuutta huonommilta ja etenkin se että lenkki on aina vähän katkonainen sen takia. Mutta eipä tuo nyt ole niin vakavaa :) 
Lauantaina oli viikon parasta antia, kun pääsin pitkikselle hyvässä seurassa. Oltiin sovittu ystäväni Katjan kanssa että mennään yhdessä pitkälle lenkille, hänellä kun on ensimmäinen puolimaraton tulossa kolmen viikon päästä! Mikäs sen parempi tapa vaihtaa kuulumiset samalla kun kilometrit etenee melkein kuin itsestään. :) Oltiin jo aamupäivällä liikenteessä, ja reitti oli suunniteltu Lontoon puistojen ympärille, ja koska asumme ihan eri puolilla Lontoota, niin reitti sisälsi molemmille myös metrolla matkustamista. Meillä oli 10:30 tärskyt Baker Streetin metroasemalla, jonne mulla oli 1,5 km reipas kävelymatka ja Katja huristeli kauempaa paikalle metrolla.

Reitti oli oikeastaan aika kiva, vaikka aluksi vähän epäilyttikin nämä turistikohteet ja niiden ihmismassat. Ensin kierrettiin Regent's parkissa parhaimmat palat, ja siitä matka jatkui tutuimpaa lenkkireittiäni kanaalin vartta kohti meidän kotia. Ei suinkaan menty sinne levähtämään vaan kotinurkalla käännyttiinkin jatkamaan kohti Hyde Parkia. Hyde Parkista porhallettiin suoraan läpi ja jatkettiin Green Parkiin. Ohitettiin Buckinghamin palatsi ja jatkettiin The Mallin yli St. James Parkiin. Sieltä sitten Horse Guards Paraden läpi Thamesin rantaan ja vielä edelleen joen yli Waterloon metroasemalle, maisemina mm. London Eye, Big Ben sekä Cityn pilvenpiirtäjät. Lähestulkoon kaikki tärkeimmät nähtävyydet yhden lenkin varrella siis :) Waterloosta otimme metrot eri suuntiin ja lopuksi vielä hölkkäilin asemalta kotiin puolen kilometrin verran, kun alkoi sataa ja oli vähän kylmäkin. Mittariin tuli mulla yhteensä 15,6 km matkaa ja aikaa koko lenkkiin alkukävelyineen, liikennevaloineen ja kuvaustaukoineen meni 2 h 16 min. Aika ja matka meni ihan hujauksessa ja jäi olo että olisi voinut vielä jatkaakin. Tästä olin hieman yllättynyt kun yli 10 km ei ole tullut juostua sitten maratonin, mutta hyvä näin :) Hyvässä seurassa nuo pitkät lenkit vaan hujahtaa ohi! 
Tämä päivä (sunnuntai) on mennyt eilisen illan hulvattomasta naisten illasta toipuessa. :) Tosin puhelimen askelmittarin mukaan tuli tanssittua tämän päivän puolella 5,6 km edestä, että periaatteessahan tämä sunnuntaikaan ei ole ihan levon puolelle mennyt. :D 

Tämä on mun käsitys onnistuneesta treeniviikosta, sellaisesta joka sopii just nyt just mulle. Sopivasti lihaskuntoa, sopivasti kestävyystreeniä, sopivasti lepoa ja koska elämän ei pidä olla liian vakavaa, niin sopivasti myös hauskanpitoa. :) Tässä vielä yhteenvetona koko viikko: 

Ma: Sali (jalkatreeni) 56 min
Ti: Lepo
Ke: Pyörä + juoksutreeni salilla, 1h 22 min. Venyttelyt 11 min
To: Sali (yläkroppatreeni) 1 h, venyttelyt 8 min
Pe: Juoksu 5 km, 40 min
La: Juoksu 2h 16 min  
Su: Lepo

YHTEENSÄ 6 h 33 min


3 kommenttia:

 1. Jeah, hyvä kaima!! :) Tosi hyvä treeniviikko ja toi pitkis oli mahtava! Oon samaa mieltä että kaverin kanssa aika vain lentää... ja askelkin, yleensä ;) toi on kivaa että kuljetaan aina metrollakin, niin siten saa mentyä uusiakin reittejä eikä aina niitä samoja :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä sun kommentista tulikin mieleen että vähän huijasin tuossa etten olisi yli 10 km juossut maratonin jälkeen - koska sun kanssahan me marraskuussa juostiin joku reilu 11km! Silloinkin aika ja matka meni kuin siivillä, niin en sitä muistanut niin pitkäksi lenkiksi :) Tuo metro olikin ensimmäistä kertaa yhdistettynä ihan perus lenkkiin, mutta tätä pitäisi ehdottomasti hyödyntää enemmänkin! Saa tosiaan ihan uudenlaisia lenkkivaihtoehtoja eikä kanssamatkustajat tuntuneet paheksuvan hikistä lenkkeilijää :D

   Poista
  2. No niin juostiinkin! Se oli tosi mukava lenkki =)

   Joo, mäkin oon välillä pelästyttänyt porukkaa junassa lenkin jälkeen, niinkuin vaikka meidän yhteislenkin päätteeksi.. hehe! ;)

   Poista