torstai 11. helmikuuta 2016

Tiistain arkiruoka: Kana-kookoscurry

Instagramin puolella jo kerroinkin, että en ole aikaisemmin pitänyt kookoksesta missään muodossa ja currya en ole uskaltautunut edes maistamaan. Koitan kyllä olla avoimin mielin ruuan suhteen, mutta myönnettävä se on että välillä ennakkoluulot voittaa. Tulista ruokaa en mielelläni syö, koska en kestä tulisuutta kovin hyvin. Hiki otsalla ja silmät vuotaen ei ole oikein nautinnollista ruokailla ainakaan omasta mielestäni. Sen lisäksi että suu palaa ja silmät vuotaa, tulinen ruoka saa herkästi mulla aikaan huulien kirvelemistä. Meillä kaikilla on oma sietokykymme tuliseen ruokaan, ja itse olen siellä heikommassa päässä - tosin ihan nollasta olen jo vähän kehittynyt! Ravintoloissa olenkin aina skipannut suoraan ruokalistalla yli kaikkien ruokien, joissa on tulisuuden merkiksi kaksi tai kolme chiliä. Kunnes sitten lopulta koitti ahaa-elämys että kyllähän se keittiö useimmiten tekee niistä myös miedompia versioita, kun vaan pyytää! :)

Curryissa on sitten varmaan aina ollut noita chilimerkintöjä enemmän kuin yksi, tai sitten jostain muusta syystä mulla on ollut hyvin vahva mieleenpinttymä että se ei ole mitään mistä minä voisin tykätä. Onneksi matkailu avartaa! Thaimaassa Markus tilasi itselleen currya pariinkin otteeseen, ja pyysi ne hieman tavallista miedompina versioina. Niistä annoksista minäkin sitten rohkenin maistamaan, ja sehän olikin herkkua! Etenkin kun siinä maistui mukavasti seassa myös se kookos :) 

Ja niinpä taas kävin reseptin hakuun ja aika hyvän reseptin löysinkin! Tapani mukaan kuitenkin vähän valikoin raaka-aineita sen mukaan mitä kaapista löytyi. 

Suosittelen tätä ohjetta erittäin lämpimästi, ja etenkin jos lukijoissa on muita yhtä ennakkoluuloisia kuin minä ;) 



KANA-KOOKOSCURRY

öljyä paistamiseen 
1-2 rkl currytahnaa
300 g broilerin fileesuikaleita
2 porkkanaa
1 sipuli 
1 paprika
1 tölkki kookosmaitoa 
2 rkl soijakastiketta
(1 rkl kalakastiketta)
Tuoretta korianteria

1) Kuumenna wokissa tilkka öljyä. Lisää currytahna ja kuullota sitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Erilaisilla curryilla ja curryn määrää muuttamalla voit säätää ruuan tulisuutta - itse laitoin näin ensikertalaisena vain vajaan ruokalusikallisen Red Thai currytahnaa ja lopputulos oli omaan makuuni sopivan mieto. Tulisesta tykkäävät laittavat enemmän tai valitsevat tulisempia currytahnoja. :)

2) Lisää lämpöä ja heitä sekaan broilerisuikaleet. Ruskista broileri ja heitä mukaan kasvikset suikaleina kypsymisjärjestyksessä. Kasvisten kanssa voi myös käyttää mielikuvitusta, itse tykkäsin tästä yhdistelmästä. 

3) Mausta seos soijalla ja kalakastikkeella. Itseltäni ei löytynyt kaapista kalakastiketta, ja ilmankin kyllä pärjäsi. Anna ruoan hautua hetki ja lisää sitten joukkoon kookosmaito. Kiehauta ja tarkista maku.

4) Viimeistele annos hienonnetulla korianterilla! Korianteri tuo niin paljon makua että tätä en jättäisi pois, vaikka muuten melko höveli reseptien kanssa olenkin :) Tarjoile riisin kera. 

Ja eikun syömään! ;) 

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Curryt on niin hyviä :) Toi punainen currytahna on muuten aika tulista.. mielestäni vihreä on esimerkiksi miedompaa ja sitä voi laittaa enemmän saadakseen makua entistä enemmän :)!

    Ja joo, korianteri on iso sydän <3!!! Sitä EI voi jättää pois, nam nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, hyvä vinkki! Kiitos! Tässä oli amatööri vähän curry hyllyllä sormi suussa että mitäköhän näistä nyt sitten pitäisi... ja tämän kyllä piti olla joku "one of the medium curries" :) Kaikki HOTit ainakin kiersin ja tulen kiertämään kaukaa :D Mutta pitääpä maistaa tuota vihreääkin sitten seuraavaksi!

      Poista