perjantai 12. helmikuuta 2016

Perjantain arkiruoka: Hashweh

Ootteko ikinä kuulleet tämän nimisestä ruuasta - Hashweh? Minä en. Onneksi se kuitenkin tuli vastaan ja kiinnitti sen verran oman mielenkiintoni, että luin tarkemmin mistä on kyse. Jo raaka-ainelistan perusteella olin varma että entiset lempiruuat tulee vapisemaan tämän edessä!! Minä kun tykkään aina suolaisen ja makean yhdistelmistä ja jauheliha-kaneli-rusina yhdistelmä kuulosti juurikin sellaiselta täydelliseltä omaan makuuni :)

Tiedättekö sen Frendien jakson jossa Rachel tekee jälkkäriä, mutta kokkikirjan sivut onkin liimaantuneet yhteen? Ja Joey syö sitä innolla "Jauheliha - hyvää, hillo - hyvää, kermavaahto - HYVÄÄ". Periaatteessa voin kuvitella että mulle olisi se sama ruoka maistunut myös :D Mutta ei siitä sen enempää, tässä ruuassa ei kuitenkaan ole kyse ihan vastaavasta yhdistelmästä! :) 

Hashweh on libanonilaista perinneruokaa, vähän kun jauheliharisotto gone lähi-itä.

Nämä lähi-idän perinneruuat onkin itselle ihan uusi maailma. Mut jos siellä on enemmänkin tälläisiä, niin tässähän pitää ottaa sekin alue kunnolla haltuun!

Helppoa tämänkin ruuan laittaminen oli, vaikka kaikkine pilkkomisineen kyllä tähän aikaakin upposi ehkä noin puolisen tuntia. Lopputulos oli omaan makuuni todella herkullinen. Maut on pehmeitä ja mielenkiintoisia, mutta ei esim. ollenkaan tulisia. Suosittelen erittäin vahvasti, kokeile tätä!! 







HASHWEH
4annosta


Riisi: 
2dl riisiä
2rkl oliiviöljyä
4 dl vettä
1 tl suolaa

Lihaseos:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
4 tomaattia
400g naudan jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl pinjansiemeniä
1 1/2 dl sultanarusinoita
2 tl kanelia
3/4 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Pinnalle: tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

1) Kuullota riisit oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää sitten vesi ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia, ota lämpö pois ja annan höyrystyä vielä pari minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi. 

2) Riisin kypsyessä, paista jauheliha mahdollisimman tummaksi. Siirrä odottamaan. 

3) Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä 5 minuuttia. Lisää sitten sekaan pieniksi kuutioiksi pilkotut porkkanat ja jatka vielä 5 minuuttia. 

4) Lisää hienonnettu valkosipuli ja pilkotut tomaatit (poista kannat ja siemenet)

5) Rouhi manteleita hieman pienemmäksi (tai oikaise tässä yksi nurkka ja käytä mantelilastuja). Lisää seokseen mantelit, pinjansiemenet, rusinat, mausteet ja paistettu jauheliha. Sekoita, ota lämpö pois, mutta jätä pannulle hautumaan. 

6) Sekoita lopuksi riisi ja lihaseos. Hienonna päälle lehtipersiljaa (alkuperäinen ohje) tai tuoretta korianteria (mun ohje, koska en pidä persiljasta)

Ja eikun syömään ;) 



2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä, en oo törmännytkään aiemmin ruokaan. Varmaan johtuu siitä, että Libanonilainen ruoka ei oo kovin tuttua. Kehuja oon kuullut monesti, joten voisi tutustua lisääkin. anyway, kokeiluun menee tämä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mullekaan ei oo libanonilainen ollenkaan tuttua. Meillä on tässä lähistöllä useitakin libanonilaisia ravintoloita, mutta niistäkin kaikki on käymättä!

      Kiva jos sait uuden idean ja menee kokeiluun! Toivottavasti maistuu! :)

      Poista