torstai 13. elokuuta 2015

Shakespearen jalanjäljillä

Moikka Shakespearen mestoilta, Stratford-upon-Avonista! Tulin tänne aika extempore eilen Markuksen työmatkan siivellä ja illalla meillä onkin tiedossa ihka ensimmäiset brittiläiset häät, tai oikeastaan niiden iltajuhla. Jännää! :) Alunperin meidän oli siis tarkoitus mennä häihin Lontoosta päin (ne sentään eivät ole extempore) mutta todettiinkin että näin tämä on itseasiassa helpompaa, kun häät ovat samalla suunnalla. Ja ainahan maiseman vaihdos virkistää mieltä! :D

Eilen illalla kun saavuin, pahimmat turistimassat olivat jo kaikonneet. Siinä rohkeninkin epäillä että kuinka pitkälle voi yhden kirjailijan - joskin hyvin kuuluisan sellaisen - historialla yksi kaupunki ratsastaa. Vastaus on että paljon. Kyllä Shakespeare vetää porukkaa, sen olen huomannut tänään! Ja kyllähän siitä otetaan ilo myös irti, sillä nähtävyyksinä täällä on itsensä Williamin syntymäkodin lisäksi hänen vaimonsa koti ennen kuin he menivät naimisiin, hänen tyttärensä koti sekä tietenkin hänen hautansa.




Lippua en ole ainakaan toistaiseksi noihin nähtävyyksiin sisälle ostanut, mutta aamupäivällä reippailin lenkillä tuonne Anne Hathawayn mökille, eli siis sinne vaimon kotitalolle. (Huom, kyseessä siis eri Anne Hathaway kuin tuo nykypäivän näyttelijätär ;). Itse Williamin talo onkin sitten ihan keskellä koko kaupunkia, joten siltä oikeastaan ei edes voi välttyä mikäli yhtään tässä kylässä liikkuu. Lenkki meni äkkiä (jopa ilman musiikkia, kun kuulokkeet unohtuivat kotiin) kun piti taas niin ihastella maisemia. Erityisesti vanhemmat talot on vaan niin hienoja! Wikipedia kertoo että tämä kaupunki on perustettu 1196 ja itsensä William Shakespeare on elänyt 1564 - 1616, joten nuo vanhimmat talot lienevät ajalta jostain vuosisadoilta tuolta 1200 - 1500 väliltä.

Kuvat puhukoot puolestaan lisää, minä alan tästä pikku hiljaa valmistautumaan häihin. :) Tässä pikaisesti näkymiä siis päivän lenkiltä, laittanen myöhemmin vielä muutaman lisää!



Anne Hathaway's Cottage









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti